Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra

Postat de oanapl in Prajituri
23 Feb 2020 | 1446 vizualizari
Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra

Cred că știți deja că nouă ne plac mult prăjiturile cu dovleac, dar și cele cu ciocolată. Combinația celor două e absolut delicioasă și vă invit să o încercați și voi. 

Ingrediente

  • 200 g dovleac copt
  • 3 ouă
  • 75 g unt
  • 100 g făină
  • 50 g ciocolată neagră
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g nuci
  • 100 g zahăr brun
  • 1linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.

Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și se curăță de coajă.

Se pune pulpa dovleacului într-o sită și se lasă să se scurgă bine.

Se dă ciocolata pe răzătoarea mare sau se taie în bucățele. Se adaugă făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate.

Se separă ouăle și se mixează foarte bine albușurile.

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până când se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și se mixează bine.

Se adaugă și pulpa de dovleac bine răcită și foarte bine scursă. Dacă dovleacul nu a pierdut toată apa în timpul în care a stat în sită, se stoarce și abia apoi se adaugă peste crema de unt. Se adaugă mixul de făină în crema de unt și se amestecă bine.

Se încorporează albușurile bine bătute în aluat, amestecând cu grijă, de jos în sus.

Se toarnă aluatul în formele de mini-chec unse cu unt.

Se coc, în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 30-40 de minute, până când trec testul cu scobitoarea.

Se scot din forme, se lasă să se răcească, apoi se servesc cu poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu gutui

Postat de MotanLaOale

Desert rulada cu gutui

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile se curata de seminte si coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...

Citeste continuarea

Desert banana bread cu alune si ciocolata

Postat de oanapl

Desert banana bread cu alune si ciocolata

Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat. În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2020, 19:56
la 23.02.2020, 19:57
Bune!
la 23.02.2020, 20:01
Mulțumesc!
la 23.02.2020, 20:03
Bune...! Și eu mă gândesc de vreo două săptămâni să fac ceva dulce cu dovleac...
la 23.02.2020, 20:24
Bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking