Reteta de unde m-am inspirat este aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html
Blat: separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema.
Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam continuu pana obtinem o bezea foarte tare.
Adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie la compozitia de blat.
Tapetam tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 30/40 cm) si rasturnam compozitia de blat in ea.
Asezam deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu compozitia de blat.
Dam tava la cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom lasa sa se raceasca.
Sirop: punem ingredientele intr-un vas pe foc si le lasam pana cand se dilueaza zaharul, apoi dam vasul la rece.
Crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina, coaja de lamaie si diluam totul cu putin lapte rece.
Restul de lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de galbenusuri in el si amestecam continuu cu un tel sa se uniformizeze. Cand crema se ingroasa ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta.
Lasam crema sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura camerei, punand cate putin unt in crema si mixand in continuare pana la epuizarea untului.
Asamblare: Insiropam bine blatul racit si intindem crema peste el.
Dam prajitura la rece pentru 15-20 de minute pentru a se intari crema.
Glazura: rupem ciocolata si o amestecam intr-un vas cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de abur sau la microunde.
Intindem imediat glazura peste prajitura si presaram ornamente de ciocolata alba peste ea.
Dam din nou prajitura la rece 30 de minute, sau cat rezistam, apoi o putem portiona.
Spor si pofta buna!