Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat

Postat de merisor67 in Prajituri
6 Mai 2014 | 130459 vizualizari
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat

Mi-a placut mult ideea cu piscoturile in blat de cand am vazut prajitura "Triumf" postata de Teo, dar eu am ales alta varianta de blat si crema. A iesit tare buna si aspectuoasa, numai ca eu nu am rabdare la ornat si prefer sa presar ornamente de ciocolata sau chiar ciocolata rasa, asta ca sa nu o las golasa. :)) Multumesc, Teo, pentru inspiratie!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua + 4 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 15 piscoturi Savoiardi
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 200 gr unt(65 %)
  • 1 varf lingurita sare
  • 8 linguri faina
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita ulei
  • ornamente de ciocolata alba pentru pudrat

Mod de preparare

Reteta de unde m-am inspirat este aceasta: 

http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html

Blat: separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema.

Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam continuu pana obtinem o bezea foarte tare.

Adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie la compozitia de blat.

Tapetam tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 30/40 cm) si rasturnam compozitia de blat in ea.

Asezam deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu compozitia de blat.

Dam tava la cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom lasa sa se raceasca.

Sirop: punem ingredientele intr-un vas pe foc si le lasam pana cand se dilueaza zaharul, apoi dam vasul la rece.

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina, coaja de lamaie si diluam totul cu putin lapte rece.

Restul de lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de galbenusuri in el si amestecam continuu cu un tel sa se uniformizeze. Cand crema se ingroasa ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta.

Lasam crema sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura camerei, punand cate putin unt in crema si mixand in continuare pana la epuizarea untului.

Asamblare: Insiropam bine blatul racit si intindem crema peste el.

Dam prajitura la rece pentru 15-20 de minute pentru a se intari crema.

Glazura: rupem ciocolata si o amestecam intr-un vas cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de abur sau la microunde.

Intindem imediat glazura peste prajitura si presaram ornamente de ciocolata alba peste ea.

Dam din nou prajitura la rece 30 de minute, sau cat rezistam, apoi o putem portiona.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema caramel

Postat de Bunica

Prajitura cu crema caramel

Pragatim intai blatul. Se bat 6 albusuri cu 6 linguri zahar pana stau pe telurile mixerului. Cand albusurile sunt bine batute se adauga pe rand galbenusurile mixand in continuare. Apoi...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine si crema de lapte si mascarpone

Postat de diaconta

Prajitura cu visine si crema de lapte si mascarpone

Am pregatit blatul. Am mixat albusurile cu un praf de sare si jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile le-am mixat cu restul zaharului,apoi am pus pe rând cele 5 linguri de ulei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 18:43
arata super
la 06.05.2014, 18:44
Merci, Bya!
la 06.05.2014, 18:50
la 06.05.2014, 18:50
ce prezentare frumoasa , cu siguranta e si gustoasa
la 06.05.2014, 18:52
Luana, e delicioasa

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking