Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat

Postat de merisor67 in Prajituri
6 Mai 2014 | 129533 vizualizari
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat

Mi-a placut mult ideea cu piscoturile in blat de cand am vazut prajitura "Triumf" postata de Teo, dar eu am ales alta varianta de blat si crema. A iesit tare buna si aspectuoasa, numai ca eu nu am rabdare la ornat si prefer sa presar ornamente de ciocolata sau chiar ciocolata rasa, asta ca sa nu o las golasa. :)) Multumesc, Teo, pentru inspiratie!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua + 4 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 15 piscoturi Savoiardi
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 200 gr unt(65 %)
  • 1 varf lingurita sare
  • 8 linguri faina
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita ulei
  • ornamente de ciocolata alba pentru pudrat

Mod de preparare

Reteta de unde m-am inspirat este aceasta: 

http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html

Blat: separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema.

Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam continuu pana obtinem o bezea foarte tare.

Adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie la compozitia de blat.

Tapetam tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 30/40 cm) si rasturnam compozitia de blat in ea.

Asezam deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu compozitia de blat.

Dam tava la cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom lasa sa se raceasca.

Sirop: punem ingredientele intr-un vas pe foc si le lasam pana cand se dilueaza zaharul, apoi dam vasul la rece.

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina, coaja de lamaie si diluam totul cu putin lapte rece.

Restul de lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de galbenusuri in el si amestecam continuu cu un tel sa se uniformizeze. Cand crema se ingroasa ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta.

Lasam crema sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura camerei, punand cate putin unt in crema si mixand in continuare pana la epuizarea untului.

Asamblare: Insiropam bine blatul racit si intindem crema peste el.

Dam prajitura la rece pentru 15-20 de minute pentru a se intari crema.

Glazura: rupem ciocolata si o amestecam intr-un vas cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de abur sau la microunde.

Intindem imediat glazura peste prajitura si presaram ornamente de ciocolata alba peste ea.

Dam din nou prajitura la rece 30 de minute, sau cat rezistam, apoi o putem portiona.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Dintii negrului

Postat de Lia1

Prajitura Dintii negrului

Se preincalzeste cuptorul la 180 grd (ca pentru chec) BLATUL: Se freaca 125 gr unt cu 250 gr zahar, apoi se adauga 4 galbenusuri de ou. Adaugam 3 lingurite cacao. Se toarna treptat 250...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cocos si ananas

Postat de sufletista

Desert prajitura cu cocos si ananas

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 18:43
arata super
la 06.05.2014, 18:44
Merci, Bya!
la 06.05.2014, 18:50
la 06.05.2014, 18:50
ce prezentare frumoasa , cu siguranta e si gustoasa
la 06.05.2014, 18:52
Luana, e delicioasa

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking