Pancakes cu morcovi si nuci

Postat de merisor67 in Prajituri
25 Noi 2016 | 3652 vizualizari
Pancakes cu morcovi si nuci

Sunt chiar foarte bune și deserturile de post, atunci când asezonezi ingredientele cu gust. Aceste pancakes chiar au plăcut în mod deosebit, tuturor celor care le-au savurat.

Ingrediente

  • 300 g morcovi rași
  • 100 g nuci măcinate
  • 100 g zahăr
  • 350 g făină
  • 500 ml apă minerală
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf sare

Mod de preparare

Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară.

Bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie.

In alt bol, amestecăm apa minerală cu uleiul diluat, sarea și zahărul, până la topirea zahărului.

Adăugăm morcovii rași, apoi nuca măcinată, bicarbonatul și încorporăm treptat făina.

Punem făină până obținem o compoziție bine legată și mult mai groasă decât compoziția clătitelor clasice.

Eu am pus 300 g de făină, apoi am încercat prima clătită și nu mi-a plăcut cum iese, așa că am mai adăugat 50 g de făină.

Lăsăm compoziția să se odihnească 10-15 minute, ungem tigaia, doar la prima clătită, cu puțin ulei de cocos si o încingem la foc mediu, apoi punem câte două polonice de compoziție la mijlocul tigăii și o întindem ușor cu dosul polonicului, dându-i formă rotundă.

Coacem clătita până se rumenește ușor pe partea inferioară, apoi o întoarcem și o rumenim și pe partea cealaltă.

Servim aceste delicioase pancakes cu morcovi si nucă, fie simple, fie cu dulceața preferată, sau cu miere.

Sunt bune atât calde cât și reci, au o intensă aromă de morcovi, dar se simte și aroma de cocos, de la ulei.

Eu am preferat să le prepar de data aceasta, de post și tare încântată am fost de cum au ieșit.

Vi le recomand cu mare drag!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu morcovi si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Caise

Postat de rocsi_1612

Caise

Aluatul: Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat. Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste. Punem coaja...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu cirese

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura din albusuri cu cirese

Albusurile se lasa la dezghetat. Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2016, 11:44
bune bune
la 25.11.2016, 11:48
Perfecte!
la 25.11.2016, 11:52
: ce combinatie faina!
la 25.11.2016, 12:03
superrrr.....
la 25.11.2016, 12:19
Nu am răbdare să fac aşa ceva, recunosc, plus că pot mânca din ingrediente în timpul preparării. În schimb, când vine vorba de mâncat, ehee... .
Faine!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking