Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Postat de Constelatialeu in Prajituri
29 Dec 2019 | 2567 vizualizari
Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Pentru aceasta reteta m-am dus la Simona Callas, eu am dublat cantitatile pentru ca aveam nevoie de min 40 buc. Am sa scriu reteta doar pentru o portie. Bunatati pentru Craciun.

Ingrediente

  • Pt. cupcake cca 22 buc
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 400 ml lapte de cocos
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 250 g zahar tos
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 75 g alune padure prajite
  • Crema
  • 300 lapte de cocos concentrat ( s egaseste la cutie de tabla si are cel putin 19% concentratie )
  • 300 g ciocolata Kandia 50% cacao
  • Ornamente de ciocolata alba

Mod de preparare

Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele solide, omogenizam si apoi adaugam alunele taiate grosier.

Pregatim tava de briose, asezam in fiecare cavitate hartiutele speciale, apoi adaugam in fiecare hartiuta compozitie, nu trebuie sa fie pline, ele cresc in cuptor. Tava mea are 12 cavitati, mi-au iesit 22 buc, a doua tava au iesit doar 10 buc. Se lasa sa se raceasca bine, eu le-am facut cu o seara inainte.

 Crema : Important este sa avem o ciocolata de calitate maxim 50 % cacao , iar laptele de cocos sa fie concentrat. Desfacem cutia cu lapte de cocos si il transferam intr-un bol ca s aputem sa-l omogenizam. Intr-un castron de inox rupem ciocolata, adaugam laptele de cocos si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam pana se topeste ciocolata, apoi dam la rece pentru cateva ore bune, dupa care mixam bine pana obtinem o crema spumoasa si fina. Punem crema intr-un posh si ornam cupcakes-urile cu crema si le decoram cu ornamente albe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "O noapte la Venetia"

Postat de robert_badica

Prajitura "O noapte la Venetia"

Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu...

Citeste continuarea

Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra

Postat de oanapl

Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2019, 20:10
numai bunatati ne aduci... Bravo, vrednicuto!
la 29.12.2019, 20:49
bune bune
la 29.12.2019, 20:56
Cleme, ce harnică ești!
la 29.12.2019, 22:06
bune!
la 29.12.2019, 22:14
Ce frumoase !!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking