Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Postat de Constelatialeu in Prajituri
29 Dec 2019 | 2582 vizualizari
Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Pentru aceasta reteta m-am dus la Simona Callas, eu am dublat cantitatile pentru ca aveam nevoie de min 40 buc. Am sa scriu reteta doar pentru o portie. Bunatati pentru Craciun.

Ingrediente

  • Pt. cupcake cca 22 buc
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 400 ml lapte de cocos
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 250 g zahar tos
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 75 g alune padure prajite
  • Crema
  • 300 lapte de cocos concentrat ( s egaseste la cutie de tabla si are cel putin 19% concentratie )
  • 300 g ciocolata Kandia 50% cacao
  • Ornamente de ciocolata alba

Mod de preparare

Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele solide, omogenizam si apoi adaugam alunele taiate grosier.

Pregatim tava de briose, asezam in fiecare cavitate hartiutele speciale, apoi adaugam in fiecare hartiuta compozitie, nu trebuie sa fie pline, ele cresc in cuptor. Tava mea are 12 cavitati, mi-au iesit 22 buc, a doua tava au iesit doar 10 buc. Se lasa sa se raceasca bine, eu le-am facut cu o seara inainte.

 Crema : Important este sa avem o ciocolata de calitate maxim 50 % cacao , iar laptele de cocos sa fie concentrat. Desfacem cutia cu lapte de cocos si il transferam intr-un bol ca s aputem sa-l omogenizam. Intr-un castron de inox rupem ciocolata, adaugam laptele de cocos si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam pana se topeste ciocolata, apoi dam la rece pentru cateva ore bune, dupa care mixam bine pana obtinem o crema spumoasa si fina. Punem crema intr-un posh si ornam cupcakes-urile cu crema si le decoram cu ornamente albe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

Postat de eumimi

Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

Topim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.  Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in...

Citeste continuarea

Tarta de fructe cu gelatina

Postat de Valclaudia

Tarta de fructe cu gelatina

Intai ne ocupam de prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2019, 20:10
numai bunatati ne aduci... Bravo, vrednicuto!
la 29.12.2019, 20:49
bune bune
la 29.12.2019, 20:56
Cleme, ce harnică ești!
la 29.12.2019, 22:06
bune!
la 29.12.2019, 22:14
Ce frumoase !!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking