Desert cobbler cu nectarine si afine

Postat de Bucataras in Prajituri
14 Iul 2019 | 2925 vizualizari
Desert cobbler cu nectarine si afine

Pentru o masa de pranz in familie, ca intr-o zi de duminica ploioasa ca cea de azi, am pregatit un desert cu fructe de sezon. Buuuun, bun!  Cobbler cu nectarine si afine, adica un fel de tarta cu multe fructe si doar putin aluat pe deasupra. Si o cupa de inghetata pe deasupra, ca rasfatul sa fie total. ;) Despre fructe nu mai zic, puteti sa puneti ce fructe va plac, in orice combinatie doriti. 

Ingrediente

  • 1 kg de fructe (800 g nectarine si 200 g afine, cu aproximatie )
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt aluat:
  • 200 g faina alba
  • 50 g zahar
  • 100 g unt rece taiat cuburi
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare
  • 130 g iaurt (sau lapte batut)

Mod de preparare

Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.

Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le. 

Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de 20/30 cm. 

Pune tavile la cuptor pentru 35-40 min sau pana fructele isi lasa zeama si aluatul e usor auriu. 

Presara zahar pudra si fulgi de migdale si serveste tarta cu o cupa de inghetata. 

Cobblerul cu nectarine si afine e dupa mine un desert nepretentios, dar asa de bun ca nu-ti vine sa te opresti doar dupa o portie. Si cum e plin de fructe si are foarte putin aluat, nu-i bai daca-ti mai pui una...

Hai sa aveti pofta si o zi frumoasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cobbler cu nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura pufoasa din albusuri

Postat de momo121

Desert prajitura pufoasa din albusuri

Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem...

Citeste continuarea

Cremeş (cremşnit)

Postat de diaconta

Cremeş (cremşnit)

Aluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei. Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 14.07.2019, 16:10
la 14.07.2019, 18:56
Ce desert bun ne-ai adus, bucătărașule!
la 14.07.2019, 18:58
Tare bun
la 14.07.2019, 19:05
Ce deliciu!
la 14.07.2019, 19:43
Cat de fain si de sezon! Deliciu!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking