Ingrediente
- 1 kg de fructe (800 g nectarine si 200 g afine, cu aproximatie )
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri amidon
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Pt aluat:
- 200 g faina alba
- 50 g zahar
- 100 g unt rece taiat cuburi
- 2 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 1 vf de cutit de sare
- 130 g iaurt (sau lapte batut)
Mod de preparare
Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.
Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le.
Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de 20/30 cm.
Pune tavile la cuptor pentru 35-40 min sau pana fructele isi lasa zeama si aluatul e usor auriu.
Presara zahar pudra si fulgi de migdale si serveste tarta cu o cupa de inghetata.
Cobblerul cu nectarine si afine e dupa mine un desert nepretentios, dar asa de bun ca nu-ti vine sa te opresti doar dupa o portie. Si cum e plin de fructe si are foarte putin aluat, nu-i bai daca-ti mai pui una...
Hai sa aveti pofta si o zi frumoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cobbler cu nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|