Desert cobbler cu nectarine si afine

Postat de Bucataras in Prajituri
14 Iul 2019 | 2566 vizualizari
Desert cobbler cu nectarine si afine

Pentru o masa de pranz in familie, ca intr-o zi de duminica ploioasa ca cea de azi, am pregatit un desert cu fructe de sezon. Buuuun, bun!  Cobbler cu nectarine si afine, adica un fel de tarta cu multe fructe si doar putin aluat pe deasupra. Si o cupa de inghetata pe deasupra, ca rasfatul sa fie total. ;) Despre fructe nu mai zic, puteti sa puneti ce fructe va plac, in orice combinatie doriti. 

Ingrediente

  • 1 kg de fructe (800 g nectarine si 200 g afine, cu aproximatie )
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt aluat:
  • 200 g faina alba
  • 50 g zahar
  • 100 g unt rece taiat cuburi
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare
  • 130 g iaurt (sau lapte batut)

Mod de preparare

Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.

Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le. 

Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de 20/30 cm. 

Pune tavile la cuptor pentru 35-40 min sau pana fructele isi lasa zeama si aluatul e usor auriu. 

Presara zahar pudra si fulgi de migdale si serveste tarta cu o cupa de inghetata. 

Cobblerul cu nectarine si afine e dupa mine un desert nepretentios, dar asa de bun ca nu-ti vine sa te opresti doar dupa o portie. Si cum e plin de fructe si are foarte putin aluat, nu-i bai daca-ti mai pui una...

Hai sa aveti pofta si o zi frumoasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cobbler cu nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Se freaca ouale intregi cu zaharul,apoi se adauga apa de flori de portocal,untul topit,faina,praful de copt si bicarbonatul si se amesteca toate bine.Se pune din aceasta compozitie cate putin in...

Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de Ina

Desert paleuri cu ciocolata

Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa. Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2019, 16:10
la 14.07.2019, 18:56
Ce desert bun ne-ai adus, bucătărașule!
la 14.07.2019, 18:58
Tare bun
la 14.07.2019, 19:05
Ce deliciu!
la 14.07.2019, 19:43
Cat de fain si de sezon! Deliciu!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking