Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
24 Iun 2017 | 2604 vizualizari
Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni

Imi doream de mult timp sa testez aceste forme de mini-tarte, pe care le-am achizitionat de la Lidl, si iata ca le-am testat, pregatind unele cu crema de vanilie si capsuni, exact asa cum mi-am dorit. Un deliciu!

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 30 g unt topit
  • 140 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 150 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 1 lingura cu apa rece
  • Crema:
  • 1 galbenus
  • 60 g zahar
  • 25 g amidon
  • esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • Sirop:
  • 2-3 linguri sirop de capsuni
  • 200-300 ml apa minerala
  • Pentru decor:
  • 200-300 g capsuni
  • frunze de menta
  • zahar pudra
  • Diametru forme mini-tarte: 12 cm

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit si branza pufoasa cu smantana si se omogenizeaza. Se pun faina si praful de copt si se amesteca aluatul, de jos in sus, usor, cu o spatula din silicon. Compozitia se imparte in doua: o parte se lasa asa cum este, iar cealalta parte se amesteca cu cacaua si cu apa. Se pune aluat galben, alternand cu aluat maro, in sase forme de mini-tarte din silicon, unse cu unt si asezate intr-o tava mare. Se introduc tartele la cuptor pana cand trec de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.

Crema:

Se pune o cratita cu apa, pe foc.

Galbenusul, zaharul, amidonul si esenta de vanilie se amesteca cu putin lapte intr-o craticiora, pana cand se dizolva amidonul si zaharul, apoi se adauga restul de lapte si se fierbe totul pe baie de aburi, pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se mixeaza putin.

Asamblare:

Se insiropeaza mini-tartele cu siropul de capsuni amestecat cu apa minerala, se pune crema pe deasupra, apoi se decoreaza cu capsuni si menta si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Beigli cu nuca

Postat de rocsi_1612

Beigli cu nuca

Aluatul: Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul. Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam. Adaugam oul...

Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti dolofani

Postat de CozonaculDolofan

Mucenici moldovenesti dolofani

Dizolvam drojdia si putin zahar in 2-3 linguri de lapte cald. Acoperim cu cateva linguri de faina cernuta si lasam, undeva la caldura, maiaua sa creasca. (aprox 15 min) Cat asteptam ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2017, 22:25
la 24.06.2017, 22:26
Ce frumusele sunt!
la 24.06.2017, 22:30
Delicioase
la 24.06.2017, 23:00
Drăguțe și delicioase!
la 25.06.2017, 07:18

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking