Desert minitarte cu ciocolata

Postat de CameliaComan in Dulciuri
23 Apr 2017 | 7321 vizualizari
Desert minitarte cu ciocolata

Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete pe internet, dar m-am oprit la o reteta de pe Bucataras. Ii apartine lui Alex. Blatul din biscuiti pentru tarta l-am mai vazut si la alte retete. M-am hotarat sa pregatesc crema de ciocolata pentru tarte. La final, mi-am dat seama ca este posibil sa nu se intareasca crema si am decis sa adaug si un pliculet de gelatina. Am pus crema de ciocolata fara gelatina intr-o tarta si dupa ce au trecut 4 ore, crema nu era intarita. Cele cu gelatina erau perfecte. Nu stiu din ce motiv, nu s-a intarit cea fara gelatina. Eu o sa adaug gelatina in aceasta crema de cate ori o sa mai repet reteta. De asemenea, am ales sa adaug si o cantitate mai mica de zahar. Crema de ciocolata a fost delicioasa.  

Ingrediente

  • 400 g biscuiti
  • 180 g unt topit
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80-100 g zahar
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

Rupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam cu o lingura. O sa obtinem o pasta asemanatoare nisipului ud. Asezam pasta in forme de mini tarta cu fund detasabil. Eu am folosit 4 forme de mini tarta si am mai pus 4 hartiute de briose intr-o tava de cupcakes. Am umplut aceste hartiute cu pasta de biscuiti. Le dam forma perfecta, acoperind uniform atat formele de minitarta, cat si formele de briose prin apasare, cu ajutorul degetelor. Le introducem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, aproximativ 5-10 minute, pana se rumenesc.  

Crema de ciocolata:

Rupem ciocolata in bucatele mici si o topim la bain-marie. Dupa ce s-a topit, adaugam zaharul si esenta de rom. Amestecam pana se topeste zaharul. Intr-o craticioara mica, incingem smantana de gatit si apoi o adaugam  peste ciocolata topita. Amestecam bine cu un tel. Adaugam untul, amestecam bine cu telul si apoi luam craticioara de pe foc. Lasam aproximativ 5 minute sa se raceasca. Intre timp, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugam gelatina (eu am topit-o la cuptorul cu microunde) si amestecam cu telul. Lasam sa se raceasca si apoi, o adaugam peste formele de  tarte si formele de briose. Lasam la frigider pentru 1-2 ore sau pana s-a intarit. Decoram cu capsuni. Sunt absoulut delicioase! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert minitarte cu ciocolata

Postat de privatelaura

Desert minitarte cu ciocolata

Ciocolata si untul se topesc pe baie de aburi, se omogenizeaza, apoi se dau deoparte. Ouale se mixeaza spuma, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Odata omogenizata compozitia, se adauga...

Citeste continuarea

Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata

Postat de merisor67

Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata

Preparare coji pentru minitarte. Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2017, 21:57
Delicioase!
la 23.04.2017, 21:59
la 23.04.2017, 22:12
Arată atât de bine!
la 23.04.2017, 22:13
Multumesc frumos! Arata bine si sunt si tare delicioase.
la 23.04.2017, 22:31
Delicioase!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking