Ingrediente
- Aluat tarte:
- un ou
- 30 g untura solida
- 120 g unt moale
- 100 g zahar
- esenta de rom
- un praf de sare
- 50 g smantana
- 5 g praf de copt
- 350 g faina
- Crema:
- 300 g ciocolata alba
- 450 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider)
- Pentru decor:
- ciocolata cu lapte rasa
Mod de preparare
Aluat tarte:
Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se unge forma speciala pentru tarte cu putina untura si se pune la flacara aragazului, pentru a se incinge. Se formeaza din aluat bilute potrivite care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza la fel, pana cand se termina tot aluatul.
Crema:
Se rupe ciocolata si se pune intr-o craticioara. Se adauga 150 ml frisca lichida. Se pune craticioara la foc si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza restul de frisca, dupa care se incorporeaza ciocolata topita si racita. Se pune crema intr-un posh si, cu ajutorul lui, se umplu tartele. Acestea se decoreaza cu ciocolata cu lapte care se rade, cu ajutorul unui cutit pentru curatat legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|