Ingrediente
- 1 ou
- 30 g untura solida
- 120 g unt moale
- 100 g zahar
- esenta de rom
- un praf de sare
- 50 g smantana
- 5 g praf de copt
- 350 g faina
Mod de preparare
Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se unge forma speciala pentru tarte cu putina untura si se pune la flacara aragazului, pentru a se incinge. Se formeaza din aluat bilute potrivite care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza la fel, pana cand se termina tot aluatul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|