Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
23 Apr 2017 | 8232 vizualizari
Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce

Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor. Puteti sa umpleti minitartele cu ce crema vreti voi sau chiar si cu fructe sau dulceata. Forma de minitarte am achizitionat-o de aici.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 30 g untura solida
  • 120 g unt moale
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g smantana
  • 5 g praf de copt
  • 350 g faina

Mod de preparare

Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se acopera cu o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se unge forma speciala pentru tarte cu putina untura si se pune la flacara aragazului, pentru a se incinge. Se formeaza din aluat bilute potrivite care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza la fel, pana cand se termina tot aluatul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte -reteta pentru aluat dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete fragede  cu drojdie si untura

Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o...

Citeste continuarea

Coronite cu Finetti

Postat de rhapsody

Coronite cu Finetti

1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2017, 21:13
Ce reteta faina!
la 23.04.2017, 21:16
super! Arata excelent... Pacat ca nu am forme pentru minitarte
la 23.04.2017, 21:22
Multumesc, dragilor!
la 23.04.2017, 21:22
Claudia, poti sa cumperi de pe net. Ai link la inceputul retetei
la 23.04.2017, 21:23
Valclaudia, avem in camera bucatarasilor forme de mini tarte.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking