Desert Musuroi de furnici cu oreo

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
18 Mar 2018 | 3166 vizualizari
Desert Musuroi de furnici cu oreo

Inspirat dupa vestitul musuroi de cartita. Eu si Maria am hotarat sa-l numim musuroi de furnici pentru ca a fost mic si pentru ca trebuia sa fac si o cartita pe el ca sa manance. Furnicile fiind mai mici, sunt si ele pe acolo, nu prea se zaresc, doar daca te uiti cu lupa. Nu stiu daca ati inteles ceva, dar musuroiul a fost foarte bun. Cu furnici cu tot.

Ingrediente

Blat:

  • 2 oua
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • 50 g zahar
  • 85 g faina
  • 50 g biscuiti oreo
  • un praf de sare
  • un varf de cutit praf de copt

Crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza
  • 65 g zahar pudra
  • 8 biscuiti oreo
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri iaurt gras

Un cub ciocolata alba pentru ornat.

Mod de preparare

Topim ciocolata cu untul. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam ciocolata topita. Adaugam biscuitii macinati si apoi faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o forma cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.

Pentru crema mixam spuma frisca, adaugam crema de branza, zaharul pudra, zaharul vanilat si iaurtul. La final adaugam si biscuitii oreo maruntiti. Introducem crema la rece.

Taiem blatul in doua pe orizontala, lasand partea de jos mai groasa. Blatul superior il faramitam. Peste blat asezam crema sub forma unui musuroi si peste crema distribuim blatul faramitat. Pestre frimiturile de blat radem putina ciocolata alba.

Introducem la rece cel putin o ora, apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Musuroi de furnici cu oreo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura. Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine....

Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2018, 17:45
la 18.03.2018, 17:59
Bun,bun!
la 18.03.2018, 18:22
la 18.03.2018, 18:37
Delicios!
la 18.03.2018, 19:34
Bun,bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking