Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya in Prajituri
11 Oct 2017 | 8114 vizualizari
Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura Cum ingredientul meu secret este gemul, m-am hotarat sa prepar un desert  rapid, parfumat si foarte bun. E o alternativa la tiramisul clasic. E usor de facut, nu necesita mult timp.  

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pentru sirop de zmeura
  • 4 linguri mari de gem de zmeura
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 600-700 ml de apa
  • Pentru crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 oua de preferat de tara
  • 1 lingurita lichior de zmeura (optional)
  • 1 punga piscoturi
  • 1 cana zmeura proaspata
  • cateva fire de menta

Mod de preparare

 Tiramisu reţetă originală

 Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa.

Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara si-l lasam la racorit pana se raceste complet.

Ouale le separam, galbenusurile de albusuri.

Abusurile le batem spuma, incorporam galbenusurile, apoi treptat si mascarponele.

Pregatim borcanele.

Rupem pisoturile in jumatate si le trecem prin sirop, apoi le asezam in borcane, in straturi.

Acoperim piscoturile cu crema, presaram zmeura si repetam operatiunea. Ultimul strat trebuie sa fie crema si ornam cu zmeura si menta proaspata. Inchidem borcanul cu capac si il lasam minim 4 ore la frigider.

Tiramisul este gata de servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Reteta de tarta cu dovleac si bezea

Postat de Oana

Reteta de tarta cu dovleac si bezea

Asa se prepara Reteta de tarta cu dovleac si bezea amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia...

Citeste continuarea

Desert prajitura muzicala

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura muzicala

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2017, 20:11
Ce bun!
la 11.10.2017, 20:25
Unul din deserturile mele preferate!
la 11.10.2017, 20:29
Rocsi, si al meu.
la 11.10.2017, 20:48
Cel mai bun si super prezentare
la 11.10.2017, 20:54
Woow ce priveliste! Si ce ne place zmeura!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking