Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

Postat de merisor67 in Prajituri
7 Ian 2019 | 8276 vizualizari
Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

Aveam această rețetă de napolitane cu cremă de rahat și lămâie în caietul îngălbenit de vreme. De câte ori îl răsfoiam, o ocoleam, crezând că nu-i pe gustul meu. Mă gândeam: cu rahat=ceva foarte dulce, deci, nu, categoric! :))))) Servind într-o zi de la o prietenă, o astfel de napolitană mi-a plăcut maxim și am zis că trebuie să facă parte din colecția mea de rețete, că e chiar bună și foarte simplă. Bine, eu am complicat-o puțin pentru că am preparat cremele separat, în funcție de culoarea rahatului, dar a ieșit tare frumoasă și a meritat din plin efortul.  

Ingrediente

  • 6 foi Lica( 19,5/28,5 cm)
  • 500 g rahat multicolor(roșu, galben, verde)
  • 300 g rahat cu cacao
  • 250 g unt
  • zeama de la 3 lămâi

Mod de preparare

Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici.

Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao.

Rahatul cu cacao este mai dens și mai puțin dulce, deci mi-am permis să pun două straturi.

Stoarcem bine lămâile, cu storcătorul specific acestora.

Preparăm cremele, topind pe rând rahatul cu bucata de unt aferentă, amestecând continuu și strivind rahatul cu furculița, până devine omogen. Îl putem topi și la bain marie, dacă ne este teamă că se lipește.

Nu-i nimic dacă mai rămân și câteva bucățele de rahat mai măricele, prin cremă, dau bine ca aspect.

Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm zeama de lămâie.

Amestecăm continuu, până când aceasta pătrunde în cremă, iar crema devine omogenă.

Întindem crema imediat, așa fierbinte, peste foaia de napolitană, o acoperim cu următoarea foaie și așezăm o greutate peste ea, un tocător, o carte, etc.

Preparăm în același mod următoarea cremă.

O întindem peste a doua foaie și tot așa până terminăm cele cinci creme.

Nu durează mult, câteva minute pentru fiecare cremă, 5-6, cam atât.

Cantitatea de zeamă din lămâie o punem după gust.

La crema cu cacao, am pus mai puțin, câte două linguri, iar la celelalte creme am pus câte trei linguri, pentru că erau mai dulci.

Înițial am vrut să pun zeama de la două lămâi, dar nu mi s-a părut suficientă și am recurs la a treia lămâie.

Însă cremele se gustă și pune fiecare cât consideră.

Nu trebuie o cantitate stas, că poate nu toți vor crema acrișoară.

Acoperim prăjitura cu o folie, așezăm o greutate peste ea și o dăm la rece pentru câteva ore.

Apoi o putem porționa și savura cu plăcere.

Cele două straturi cu rahat de cacao au dat un gust și un aspect mult mai plăcut napolitanei.

În rețeta originală nu se folosea rahat cu cacao și nici nu se separau cremele pe culori, dar mie mi s-a părut mai interesant așa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti

Postat de rocsi_1612

Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti

Crema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2019, 16:06
la 07.01.2019, 16:09
Ce frumos se vede...! Da, pe vremea lui Ceaușescu se făceau astfel de napolitane. Am făcut și eu de vreo două ori, pe atunci...
la 07.01.2019, 16:12
Arata foarte bine si imi aduc aminte ca era si foarte buna!
la 07.01.2019, 16:14
Rodica, daaa, gustul era asemănător al celor din comerț. Acum și rahatul este altfel, dar în sensul bun.
la 07.01.2019, 16:17
Eu îmi aduc aminte de napolitanele făcute acasă, care erau infinit mai bune decât alea din comerț... Nici nu-mi aduc aminte dacă am văzut atunci în comerț napolitane cu umpluturi colorate... Am uitat...!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking