Ingrediente
- 250 g margarina
- 400 ml lapte
- 250 g zahar
- 3 linguri cacao
- 150 g nuca macinata
- 300 g biscuiti macinati
- 100 g miez de nuca
- 100 g alune
- esenta de rom
- 4 foi de napolitana
- 1 borcan 800 g dulceata cirese
- 100 g ciocolata
- 50 g unt
- 1 lingura ciocolata calda
Mod de preparare
Intr-o cratita, adaugam laptele, margarina, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste margarina, amestecand ocazional.
Oprim focul, adaugam cacaua, nuca macinata, biscuitii, miezul de nuca tocat si alunele nesarate, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Pe o tava, asezam prima foaie de napolitana cu gaurile mari in sus, ungem cu 1/2 dulceata, adaugam a 2 foie de napolitana, crema de biscuiti, foaie de napolitana, ungem cu dulceata ramasa si deasupra, ultima foaie de napolitana.
Se asaza o greutate deasupra si dam la rece pana a 2 zi.
Topim ciocolata impreuna cu untul si glazuram prajitura si pudram cu ciocolata calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|