Ingrediente
- 100 gr ciocolata neagra
- 75 gr unt
- 100 gr zahar
- 150 gr faina
- 50 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 3 oua
- 2 banane coapte
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 plic parf de copt
- 50 gr alune de padure
Mod de preparare
Intr-o cratita mica rupem ciocolata bucati mici. Punem untul, zaharul si 50 ml lapte. Topim totul la foc mic, amestecand continu pana cand toata ciocolata este topita.
Lasam sa se raceasca.
Pana cand se raceste pregatim o tava de 20 x 20 cm pe care punem hartie de copt.
Faina o amestecam cu cacao, praful de copt si bicarbonatul.
Bananele le zdrobim cu o furculita.
Intr-un bol cu pereti inalti turnam ciocolata topita. Adaugam cate un ou si mixam la viteza moderata pana cand se incorporeaza. Dupa ce am incorporat cele 3 oua adaugam bananele zdrobite si faina. Omogenizam bine si turnam compozitia in tava pregatita.
Deasupra presaram alune de padure taiate grosier, nuci, migdale sau altceva.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu banane si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|