Ingrediente
- 200 g unt
- 250 g zahar
- 3 lg cacao
- 125 ml cafea
- 4 oua
- un praf de sare
- 100 g migdale si alune tocate marunt
- 200 g faina
- 10 g praf de copt
- 100 g ciocolata cu lapte Callebaut
Mod de preparare
Se pregateste cafeaua.
Intr-o cratita se pune untul, zaharul, cacaoa si cafeaua. Se transfera cratita pe foc mic, se lasa la topit amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Se iau 5 lg din aceasta compozitie si se pun deoparte. Restul se lasa la racit.
Ouale se separa. Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia de cacao, mixand bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. se lasa deoparte.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de cacao. Se mixeaza. Se adauga si migdalele si alunele tocate marunt. Spuma de albusuri se incorporeaza in mai multe reprize in compozitie.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 22x33 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea).
Intre timp, in cele 5 lg din compozitie oprite se adauga ciocolata cu lapte si se topeste pe foc mic.
Cand este coapta prajitura, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se toarna deasupra glazura de ciocolata. Se lasa sa se raceasca complet apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cafea si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|