Desert negresa cu capsuni

Postat de Meea in Prajituri
3 Iul 2020 | 2687 vizualizari
Desert negresa cu capsuni

La o negresă super delicioasă, cu margini crocante și interior ciocolatos, chiar nu ai ce să-i bagi de vină! Oare ai văzut că am pus și căpșuni? Adică dacă tot vreau să te dau pe spate, măcar să o fac până la capăt. Este totuși și o mică problemă la mijloc... pregătisem cu o seară înainte toate necesare pentru negresă și oricum nu înțeleg de ce fac asta, pentru că întotdeauna realizez că nu am câte ceva atunci când gătesc, dar asta este o altă poveste... revenind, avusesem pus frumos MULTE căpșuni spălate și curățate, numa bune de pus în negresă. Dimineața, am rămas cu o mână de ele și încă nu m-am prins cine le-a mâncat, dar sper că nu eu, ha! Îți dai seama că dacă am zis că fac negresă, păi negresă fac și cu o căpșună. Ideea este că în rețeta de astăzi am folosit gramaje pentru o tavă de vreo 20x20 cm și că negresa s-a terminat în câteva minute, deci ar cam fi musai să faci o tavă mai generoasă, dar eu rămăsesem fără căpșuni...

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • 4 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g ciocolată tocată
  • căpșuni

Mod de preparare

      Într-un vas cu fund dublu, punem la topit untul. Adăugăm zahărul și îl lăsăm câteva minute pe foc mic. Oprim focul, transferăm compoziția într-un vas rece și punem făina, cacaua, praful de copt și ciocolata. Punem în alt vas, pentru că dacă adăugăm ciocolata în vasul fierbinte în care s-a topit untul, se va topi și ciocolata repede și nu vrem asta. E important să înceapă să se topească în cuptor, pentru a obține interiorul acela umed.

       Turnăm aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, punem deasupra jumătăți de căpșuni pe care le apăsăm ușor și lăsăm negresa în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25-30 minute, la foc mediu. Cum știi când e gata?  Când atingi cu degetul, trebuie să se simtă o crustă tare deasupra, dar totuși să fie moale în interior. Când tragi un pic mai brusc de tavă și vezi că parcă se mișcă prea mult prăjitura în sensul că este prea lichid mijlocul, să știi că încă nu este gata, mai trebuie lăsată la cuptor.Lăsăm negresa la răcit complet.

      Se poate servi alături de înghețată, dar pe aia chiar că am mâncat-o eu dinainte, ha!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Desert negresa cu rubarba si capsuni

Postat de andaoana

Desert negresa cu rubarba si capsuni

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei. Lasam sa se raceasca putin ciocolata....

Citeste continuarea

Desert brownie cheesecake

Postat de oanapl

Desert brownie cheesecake

Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când.  Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2020, 16:03
la 03.07.2020, 16:07
la 03.07.2020, 16:25
la 03.07.2020, 16:28
A rosit de emotie negresa asta...
la 05.07.2020, 09:44
buna!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking