Desert negresa cu ciocolata, frisca si sos de zmeura

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
1 Aug 2017 | 4677 vizualizari
Desert negresa cu ciocolata, frisca si sos de zmeura

Cand un blogger culinar primeste ciocolata, imediat se si gandeste sa coaca ceva. Am primit ciocolata de la Nestle, nu puteam sa nu fac ceva bun. Am optat pentru o negresa, ca nu facusem de mult timp. Si cum ai mei sunt fani creme, m-am gandit ca nu strica sa adaug niste frisca, iar eu cum iubesc fructele, am zis ca un sos pregatit din zmeura proaspata, merge de minune. Am obtinut un alt desert perfect pentru noi si cei dragi care ne-au trecut pragul.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 albusuri
  • 230 gr zahar
  • 300 gr ciocolata Nestle (puteti folosi alta daca nu aveti Nestle)
  • 120 ml ulei
  • 270 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare

Pentru frisca:

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie

Pentru sosul de zmeura:

  • 400 gr zmeura proaspata (sau congelata cand nu gasiti proaspata)
  • 2 linguri rase de zahar
  • coaja rasa de lime

Mod de preparare

In cazul in care nu aveti 2 albusuri la indemana, puteti folosi doar cele 6 oua sau puteti pune unul in plus.
Rupem ciocolata bucatele intr-un bol de inox, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca.
Mixati 4 oua intregi, 2 galbenusuri impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si sunt spumoase.
Incorporati uleiul, apoi laptele si vanilia.
Praful de copt il amestecam cu bicarbonatul, le stingem cu zeama de lamaie si le punem in compozitia de mai sus.
Adaugam ciocolata topita si rece, mixam bine.
Punem cacaua, faina treptat si le amestecam bine.
Cele 4 albusuri le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia de negresa si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Indepartam marginile, apoi o portionam. Eu am obtinut 18 bucati destul de mari.
Sosul de zmeura:
Zmeura o pasam cu blenderul, apoi o trecem prin sita ca sa indepartam semintele.
Piureul obtinut il amestecam cu zaharul, il punem pe foc si il fierbem 3-5 minute la foc mic.
Il luam de pe foc, adaugam coaja rasa de lime, il lasam sa se raceasca.
Frisca:
Frisca lichida si smantana reci, le mixam spuma.
La final incorporam zaharul pudra si vanilia.
Cu un pos, punem frisca pe fiecare bucata de negresa.

Le servim cu sos de zmeura si cu bobite de zmeura proaspata, daca mai aveti.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata, frisca si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec pufos cu cacao

Postat de robert_badica

Desert chec pufos cu cacao

Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă. Făina se cerne împreună cu praful de...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure

Crusta: Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii macinam in robot si ii amestecam cu untul topit, laptele si indulcitorul. Crema de vanilie: Ciocolata alba o topim si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2017, 22:04
Da, cu zmeură... Excelent!
la 01.08.2017, 22:07
cat de bine arata! bravo, Rocsy!
la 01.08.2017, 22:27
Minunata!
la 01.08.2017, 22:29
la 01.08.2017, 22:39

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking