Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba

Postat de Bucataras in Prajituri
17 Apr 2019 | 4098 vizualizari

Astazi o sa-ti pregatesc desertul preferat al copilariei mele: este vorba de-o negresa cu ganaj de ciocolata alba.

Ingrediente

  • 320 g de faina
  • 450 g de unt la temperatura camerei
  • 8 oua
  • 200 g cacao
  • 150 g merisoare deshidratate
  • 200 g de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 2 linguri de crema de whiskey
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 ml de smantana de gatit din lapte de vaca
  • Pentru ganache ai nevoie de:
  • 200 g de ciocolata alba calitativa
  • 200 ml de smantana de gatit
  • 80 g de unt la temperatura camerei

Mod de preparare

Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana, esenta de vanilie, zeama de lamaie si crema de whisky.

Toarna amestecul lichid peste cel solid si amesteca bine folosind o lingura de lemn, pana obtii o compozitie omogena.

Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor incapatoare si toarna compozitia inauntru.

Introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru cca 20-30 min.

Fa testul cu scobitoarea si daca aceasta este curata, scoate tava si lasa negresa sa se raceasca.

Incalzeste smantana pe foc si pune-o peste ciocolata alba.

Adauga si untul si amesteca pana ce toata ciocolata s-a temperat – acesta se numeste ganache.

 Cand negresa s-a racit, toarna ganache-ul deasupra si las-o la frigider cca 2-3 ore.

Merita incercata, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură

Postat de diaconta

Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură

Pentru început am pregatit blatul. Am separat albusurile de galbenusuri. Intr-o cratita am pus zaharul cu cele 5 linguri de apa si zeama de lamâie. Cât timp am mixat...

Citeste continuarea

Desert placinta frageda cu branza dulce si stafide

Postat de RuxyRux

Desert placinta frageda cu branza dulce si stafide

Pentru foi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic pe care il vom lasa in bucatarie pana ne ocupam de umplutura. Amestecam branza cu zaharul, praful de sare, coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2019, 15:39
delicios doar cand aud de ciocolata
la 17.04.2019, 16:05
Mai,mai ce desert bun!
la 17.04.2019, 16:18
la 17.04.2019, 16:54
la 17.04.2019, 16:54
Nu prea ai taiat-o drept....

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking