Ingrediente
- 2 cani apa minerala
- 1 cana zahar
- 1/2 lgt sare
- 5 lg ulei
- 3 cani faina alba
- 1 plic praf de copt
- 5 lg pudra de roscove
- 3 lg dulceata cirese negre
- o mana de nuca taiata grosier
- 1 lgt esenta de rom
- 100 g halva razuita
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine compozitia, se adauga esenta de rom, dulceata de cirese negre (pe cat posibil doar fructele) si nuca taiata.
Se amesteca bine totul si se toarna apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunea de 22x33 cm. Deasupra se rade halvaua apoi cu o furculita se fac cerculete pe toata suprafata compozitiei.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu halva, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|