Ingrediente
- 6 oua
- 300 g margarina Unirea
- 300 g zahar
- 300 g faina
- 25 g cacao
- 1 plic de praf de copt
- esenta de rom
- 200 g ciocolata +2 linguri de lapte
- nuca
Mod de preparare
Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.
Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. In primele 15-20 de minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu se lasa prajitura.
Intr-o craticioara punem ciocolata si laptele si le lasam la foc mic amestecand continuu pana cand se topeste. O turnam peste negresa si presaram nuca maruntita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
|