Ingrediente
- 150 g unt
- 150 g zahar brun
- 3 oua
- 5 linguri cacao
- 150 g nuca macinata
- 1 lingurita esenta de rom
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 300 g cirese fara samburi
- Glazura:
- 80 g ciocolata neagra
- 100 ml smantana lichida pentru frisca
Mod de preparare
Mixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile.
Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia intr-un bol incapator.
Bateti separat albusurile spuma, adaugati un praf de sare si puneti-le peste compozitia din bol, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.
Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula.
Tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi.
Pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine
glazurati cuburile de negresa si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|