Desert negresa cu rubarba si caise

Postat de mirela0911 in Prajituri
5 Sep 2019 | 1680 vizualizari
Desert negresa cu rubarba si caise

O prajitura tare buna chiar daca e de post. Am optat pentru rubarba si caise pentru a-i da un gust deosebit si bine am facut pentru ca a iesit delicioasa!

Ingrediente

  • 2 cani apa minerala
  • 1 cana de zahar brun
  • 5 lg ulei
  • un praf de sare
  • 1 lg gem de prune
  • 3 cani pline cu varf cu faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 250 g rubarba
  • 2-3 caise
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne si cacaua si se amesteca bine cu un tel pana se incoproreaza si se omogenizeaza compozitia. 

Rubarba se curata, se spala si se taie bucatele mici. O parte din ea se pastreaza iar restul se pune in bol. Se incorporeaza in compozitie si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. 

Deasupra se asaza bucatile de rubarba pastrate si caisele curatate si taiate bucatele mici.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu rubarba si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone

Postat de oanapl

Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2019, 21:02
la 05.09.2019, 22:17
Foarte buna!
la 06.09.2019, 08:04
delicioasa!
la 06.09.2019, 08:43
Buna!
la 06.09.2019, 08:50
Daca aveai un negru ma bagam...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking