Ingrediente
- 2 cani apa minerala
- 1 cana de zahar brun
- 5 lg ulei
- un praf de sare
- 1 lg gem de prune
- 3 cani pline cu varf cu faina alba
- 1 plic praf de copt
- 2 lg cacao
- 250 g rubarba
- 2-3 caise
- zahar pudra vanilat pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne si cacaua si se amesteca bine cu un tel pana se incoproreaza si se omogenizeaza compozitia.
Rubarba se curata, se spala si se taie bucatele mici. O parte din ea se pastreaza iar restul se pune in bol. Se incorporeaza in compozitie si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra se asaza bucatile de rubarba pastrate si caisele curatate si taiate bucatele mici.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu rubarba si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|