Ingrediente
- 125 g unt
- 50 g cacao extra black
- 100 g zahăr măcinat
- 2 ouă mari
- esență de rom
- 65 g făină
- sare
- Pentru umplutură:
- 250 g urdă
- o lingură griș
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 100g zmeură
Mod de preparare
Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o spatulă )lingură de lemn), apoi adaugi făină și omogenizezi ușor.
Prepari umplutura mixând urda, oul, zahărul măcinat, iar la final adaugi grișul.
Pui hârtie de copt în tavă, adaugi 2/3 din compoziție, pui amestecul cu urdă, presari zmeura și peste pui restul de aluat și îl marmorezi cu o furculiță.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Scoți prăjitura, o lași să se răcească și o servești.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu urda si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|