Ingrediente
- 200 g unt
- 200 g ciocolată cu minim 65% cacao
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 120 g făină
- 1 linguriță esență de vanilie
- 120 g vișine
- Un praf de sare
- pentru crema:
- 300 g brânză de vaci
- 80 g zahăr
- 2 ouă
- 50 g smântână
- 2 linguri griș
- esență de vanilie
Mod de preparare
Ciocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei. Mixezi untul cu zahărul măcinat, esența de vanilie și sarea până se spumează. Adaugi ciocolata topită și apoi pe rând ouale mixând în continuare. Pui făina și o încorporezi ușor în aluat.
Pui brânza și zahărul măcinat, ouăle și smântâna într-un castron și mixezi până când obții o compoziție omogenă. Adaugi grișul și amesteci ușor.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pui 3 sferturi din compoziția de ciocolată, apoi pui jumătate din vișinele scurse de zeamă, apoi crema de brânză și ultimul strat diferența de la compoziția de ciocolată. Distribui uniform vișinele și dai la cuptor 40-45 de minute la 180 de grade.
Lași la temperat iar apoi la frigider 15-20 de minute, ca să o poți tăia, deoarece este foarte fragedă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu visine si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|