Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci

Postat de merisor67 in Prajituri
4 Feb 2018 | 5514 vizualizari
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci

Negresa este prăjitura favorită,atunci când avem pofta de desert, cred că o prepar cel mai des, dar de fiecare dată în altă variantă, Bezeaua de albușuri opărită cu sirop de zahăr caramelizat, a dat un gust deosebit blatului, iar crema de nuci cu lapte condensat, a înnobilat-o pe deplin.  

Ingrediente

  • Sirop:
  • 200 g zahăr
  • 400 ml lapte
  • Blat:
  • 8 ouă
  • 200 ml sirop
  • 150 g nucă tăiată grosier
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 25 g cacao
  • un praf sare
  • Crema:
  • 200 g nucă măcinată
  • 200 g lapte condensat Delatte
  • 250 g mascarpone
  • un praf sare

Mod de preparare

Preparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci.

Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă.

Preparăm apoi siropul.

Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând continuu până se diluează tot zahărul.

 Turnăm, în fir subțire, 200 ml din sirop, peste albușurile bătute și le mixăm până se omogenizează, apoi, înlăturăm mixerul și folosim o spatulă, pentru a nu se lăsa bezeaua.

Adăugăm, treptat, gălbenușurile, nuca măcinată grosier și la final făina cernută împreună cu cacaua și praful de copt, amestecând ușor după fiecare adaos, cu mișcări circulare, de jos în sus, până la omogenizare.

Întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până trece testul cu sobitoarea.

Lăsăm apoi blatul să se răcească și îl însiropăm cu siropul de zahăr caramelizat, oprit.

Preparăm crema de nuci

Măcinăm nuca fin.

Încălzim laptele condensat pe baie de aburi, până aproape de punctul de fierbere și îl adăugăm, treptat, peste nuca măcinată, amestecând intens, așa încât nuca să se opărească și să se hidrateze bine.

Lăsăm compoziția să se răcească, apoi o mixăm împreună cu mascarponele și un praf de sare și o întindem uniform peste blatul de negresă, însiropat.

Dăm negresa cu zahăr caramelizat și cremă de nuci cu lapte condensat la rece pentru 30 de minute, apoi o putem porționa și savura cu mare poftă.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Postat de merisor67

Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu  si cand este gata o dam la rece. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu...

Citeste continuarea

Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

Postat de Dya

Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam  compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2018, 14:13
la 04.02.2018, 14:15
ce frumos a crescut
la 04.02.2018, 14:17
E cam ''alba'' negresa ta......
la 04.02.2018, 14:34
buna buna
la 04.02.2018, 14:37
Cleme, e cu sirop de zahăr ars și îi schimbă culoarea! Cârcotașo care ești! ))))))))

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking