Desert negresa de post cu nuci si gutui

Postat de mirela0911 in Prajituri
23 Noi 2017 | 13691 vizualizari
Desert negresa de post cu nuci si gutui

O combinatie de arome delicioase! :X

Ingrediente

  • 2 cani cu apa
  • 1.5 cani cu zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 3.5 cani cu faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta de migdale de la Dr.Oetker
  • 2 gutui
  • 100 g nuca
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Mai intai se pune nuca intr-o tigaie sa se prajeasca usor. Cand este gata, se trage deoparte.

Intr-un bol se pune apa cu sarea si zaharul. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga uleiul, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza bine.

Se spala gutuile de puf, se curata de coaja, apoi se taie in cubulete. Se pun peste amestecul din bol impreuna cu nucile. Se adauga si esenta de migdale. Se amesteca pana la incorporare, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru ca 35-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca, se pudreaza, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu nuci si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu crema de nuci

Postat de Creatsa

Prajitura cu crema de nuci

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de gurita_ta2005

Savarine

Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se  pune peste faina. Se adauga ouale,uleiul si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2017, 22:13
Delicioasa!
la 23.11.2017, 22:32
Reușită combinație!
la 23.11.2017, 22:32
Buna!
la 23.11.2017, 22:39
Un negres n-ai?
la 23.11.2017, 23:04

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking