Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Postat de merisor67 in Prajituri
16 Dec 2018 | 3798 vizualizari
Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Pentru că am dispus de mai multe albușuri, am preparat cu ele o delicioasă Negresă din albușuri cu ciocolată și cremă caramel. Blatul este ușor aerat, dulce-amărui și l-am însiropat  cu un sirop aromat cu esență de rom. Iar crema este o budincă din amidon cu lapte, amestecată cu caramel condensat  și mascarpone, o nebunie.  

Ingrediente

  • Pentru blat din albușuri cu ciocolată:
  • 8 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 250 g unt cu 82 % grăsime
  • 1 praf de sare
  • 200 g făină
  • 5 g praf de copt
  • Pentru însiropat:
  • 200 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru cremă caramel:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon Gustin de la Dr. Oetker
  • 50 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 397 g cremă de caramel condensat
  • 1 praf de sare
  • puțină ciocolată duo pentru decor

Mod de preparare

Preparăm blatul pentru Negresă.

Pornim cuptorul la 180 de grade C.

Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se omogenizează.  Lăsăm compoziția să se tempereze ușor.

Albușurile, ținute la temperatura camerei și presărate cu puțină sare, se mixează până devin spumoase.

Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează în continuare, până când bezeaua devine foarte fermă.

Adăugăm, apoi, compoziția de ciocolată, ușor fierbinte și mixăm intens, până totul se omogenizează.

Cernem făina împreună cu praful de copt și încorporăm, treptat, amestecul rezultat, în compoziția de albușuri cu ciocolată.

Amestecăm încet, folosind o paletă, de data aceasta, pentru a obține o compoziție ușor aerată.

Tapetăm tava(26/26 cm), la bază, cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm făină.

Întindem compoziția de albușuri cu ciocolată în tavă, o nivelăm bine și dăm tava la cuptor, pentru 35 de minute.

Facem, totuși și testul cu scobitoarea în ultimele 5 minute, să ne asigurăm că este blatul copt.

Lăsăm apoi blatul să se răcească în tavă 10 minute, apoi îl transferăm pe un platou și îl lăsăm să se răcească definitiv.

Îl însiropăm cu un sirop rece, preparat prin fierberea apei cu zahărul și adăugată la final esența de rom.

Preparăm crema caramel.

Cât timp blatul de albușuri cu ciocolată se coace, preparăm crema.

Amestecăm amidonul cu zahărul, un praf de sare și 100 ml lapte rece.

Restul de lapte îl punem la fiert și îl adăugăm, treptat, peste compoziția cu amidon.

Amestecăm intens, până la omogenizare, apoi fierbem compoziția la foc mediu, amestecând continuu pe tot parcursul fierberii.

Vom obține o budincă consistentă, pe care o acoperim cu folie și o lăsăm să se răcească.

După ce s-a răcit complet, introducem mixerul în ea și încorporăm caramelul condensat și mascarponele.

Punem crema în săculețul unui posh cu dui și decorăm cu ea blatul din albușuri cu ciocolată însiropat.

Deasupra, radem niște ciocolată și dăm prăjitura la rece până în momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf cu zmeura si ciocolata alba

Postat de Valclaudia

Guguluf cu zmeura si ciocolata alba

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci impreuna cu zaharul si se calesc. Dupa aceea se amesteca cu o lingurita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2018, 17:15
Perfecta!
la 16.12.2018, 17:16
la 16.12.2018, 17:18
Arata super!
la 16.12.2018, 17:20
Mulțu, Deyu!
la 16.12.2018, 18:07

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking