Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Postat de merisor67 in Prajituri
16 Dec 2018 | 3703 vizualizari
Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Pentru că am dispus de mai multe albușuri, am preparat cu ele o delicioasă Negresă din albușuri cu ciocolată și cremă caramel. Blatul este ușor aerat, dulce-amărui și l-am însiropat  cu un sirop aromat cu esență de rom. Iar crema este o budincă din amidon cu lapte, amestecată cu caramel condensat  și mascarpone, o nebunie.  

Ingrediente

  • Pentru blat din albușuri cu ciocolată:
  • 8 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 250 g unt cu 82 % grăsime
  • 1 praf de sare
  • 200 g făină
  • 5 g praf de copt
  • Pentru însiropat:
  • 200 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru cremă caramel:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon Gustin de la Dr. Oetker
  • 50 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 397 g cremă de caramel condensat
  • 1 praf de sare
  • puțină ciocolată duo pentru decor

Mod de preparare

Preparăm blatul pentru Negresă.

Pornim cuptorul la 180 de grade C.

Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se omogenizează.  Lăsăm compoziția să se tempereze ușor.

Albușurile, ținute la temperatura camerei și presărate cu puțină sare, se mixează până devin spumoase.

Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează în continuare, până când bezeaua devine foarte fermă.

Adăugăm, apoi, compoziția de ciocolată, ușor fierbinte și mixăm intens, până totul se omogenizează.

Cernem făina împreună cu praful de copt și încorporăm, treptat, amestecul rezultat, în compoziția de albușuri cu ciocolată.

Amestecăm încet, folosind o paletă, de data aceasta, pentru a obține o compoziție ușor aerată.

Tapetăm tava(26/26 cm), la bază, cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm făină.

Întindem compoziția de albușuri cu ciocolată în tavă, o nivelăm bine și dăm tava la cuptor, pentru 35 de minute.

Facem, totuși și testul cu scobitoarea în ultimele 5 minute, să ne asigurăm că este blatul copt.

Lăsăm apoi blatul să se răcească în tavă 10 minute, apoi îl transferăm pe un platou și îl lăsăm să se răcească definitiv.

Îl însiropăm cu un sirop rece, preparat prin fierberea apei cu zahărul și adăugată la final esența de rom.

Preparăm crema caramel.

Cât timp blatul de albușuri cu ciocolată se coace, preparăm crema.

Amestecăm amidonul cu zahărul, un praf de sare și 100 ml lapte rece.

Restul de lapte îl punem la fiert și îl adăugăm, treptat, peste compoziția cu amidon.

Amestecăm intens, până la omogenizare, apoi fierbem compoziția la foc mediu, amestecând continuu pe tot parcursul fierberii.

Vom obține o budincă consistentă, pe care o acoperim cu folie și o lăsăm să se răcească.

După ce s-a răcit complet, introducem mixerul în ea și încorporăm caramelul condensat și mascarponele.

Punem crema în săculețul unui posh cu dui și decorăm cu ea blatul din albușuri cu ciocolată însiropat.

Deasupra, radem niște ciocolată și dăm prăjitura la rece până în momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Prajitura cu mere,nuca si bezea

Postat de papabundetot

Prajitura cu mere,nuca si bezea

Merele,le-am curatat de coaja si apoi le-am dat prin razatoarea mare,le-am scurs apoi bine de suc si,le-am pus intr-o cratita pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2018, 17:15
Perfecta!
la 16.12.2018, 17:16
la 16.12.2018, 17:18
Arata super!
la 16.12.2018, 17:20
Mulțu, Deyu!
la 16.12.2018, 18:07

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking