Ingrediente
- 120 g unt
- 100 ml lapte
- 50 g ciocolată amăruie
- 50 g cacao
- 1 ou
- 180 g zahăr
- 190 g făină
- 125 ml iaurt
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
Glazura
- 50 ml apă
- 70 g miere
- 70 ml lapte condensat
- 80 g zahăr
- 80 g ciocolată amăruie
- 1 linguriță gelatină granule
Mod de preparare
Am început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit câteva minute.
Separat, am mixat oul cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat iaurtul și am adăugat amestecul peste ciocolată.
Am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea și le-am încorporat în compoziția cu ciocolată.
Am tapetat tava cu hârtie de copt și am adăugat prajitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute. Recomand testul scobitorii.
Glazura
Întâi am hidratat gelatina în 25 de mililitri de apă, restul am pus-o pe foc mic împreună cu zahărul și mierea. Am lăsat să fiarbă 2 minute, după care am stins focul și am adăugat laptele condensat, ciocolata bucăți și gelatina hidratată. Am glazurat nergesele prin sită, fără a nivela.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|