Desert negresa glazurata

Postat de BakeUpArtist in Prajituri
4 Iun 2017 | 2425 vizualizari
Desert negresa glazurata

Aceste prăjituri sunt printre primele pe care le-am făcut de când mă știu. Există multe rețete, care mai de care mai gustoase, rapide, aromate. Varianta vegana am preparat-o acum ceva timp, și o puteți găsi aici. Astăzi am ales o variantă mai clasică, o rețetă care mi se pare perfectă: ies foarte moi, deloc uscate și cu gust intens de ciocolată.   

Ingrediente

  • 120 g unt
  • 100 ml lapte
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 g cacao
  • 1 ou
  • 180 g zahăr
  • 190 g făină
  • 125 ml iaurt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare

Glazura

  • 50 ml apă
  • 70 g miere
  • 70 ml lapte condensat
  • 80 g zahăr
  • 80 g ciocolată amăruie
  • 1 linguriță gelatină granule

Mod de preparare

Am început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit câteva minute.

Separat, am mixat oul cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat iaurtul și am adăugat amestecul peste ciocolată.

Am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea și le-am încorporat în compoziția cu ciocolată.

 Am tapetat tava cu hârtie de copt și am adăugat prajitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute. Recomand testul scobitorii.

Glazura

Întâi am hidratat gelatina în 25 de mililitri de apă, restul am pus-o pe foc mic împreună cu zahărul și mierea. Am lăsat să fiarbă 2 minute, după care am stins focul și am adăugat laptele condensat, ciocolata bucăți și gelatina hidratată. Am glazurat nergesele prin sită, fără a nivela.   

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune

Postat de eumimi

Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune

Mai intai, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma. Separat mixam untul moale ( se poate folosi si margarina Unirea) impreuna cu zaharul. Adaugam si galbenusurile si mai...

Citeste continuarea

Negresa glazurata

Postat de Dulceatadetrandafiri

Negresa glazurata

Intr-o oala cu fundul mai gros pui fulgii de ciocolata, apoi adaugi untul topit si pui la foc mic, amestecand des, pana se topeste ciocolata, apoi adaugi zaharul si continui sa amesteci pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2017, 15:27
prima servita
la 04.06.2017, 15:29
A doua servita!
la 04.06.2017, 15:41
la 04.06.2017, 16:04
Cred ca e delicioasa. Si ce glazura lucioasa!
la 04.06.2017, 16:50
Va multumesc si va pup!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking