Ingrediente
- 3 l lapte
- 500 g orez
- 6 linguri cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 linguriţă zahăr vanilat Bourbon
- coajă rasă de lămâie
- coajă de portocală ţinută în zahăr, la borcan
- puţin fistic
- stafide
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert, cu sarea, la foc potrivit. Când începe să fiarbă, se adaugă orezul spălat bine în apă rece şi se dă focul mic. Se amestecă mai des, ca să nu se lipească şi să nu dea de pe foc, pentru că are tendinţa să se umfle.
Când începe să se îngroaşe (sa se închege, să se lege) e timpul să se adauge zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi apoi se mai lasă la fiert cam 5 minute.
După ce se dă pe foc, se toarnă în castroane, se decorează cu stafide, coajă de citrice, fistic mărunţit şi dulceaţă de trandafiri, care îi vor da o aromă deosebită.
Porţii: 8
Timp: aprox 1h
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/orez-cu-lapte-2018.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|