Desert paleuri cu ciocolata

Postat de Oana in Prajituri
15 Feb 2018 | 31727 vizualizari

Paleurile cu ciocolata sunt cea mai simpla metoda prin care unesti bunatatea fursecurilor fragede cu o crema delicioasa de ciocolata. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. Sa-mi spui cum ti-au iesit! 

Ingrediente

Aluat:

  • 4 oua
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare

Crema:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr ciocolata neagra

Decor:

  • 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Mai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi amestec usor, pana se topeste ciocolata. Cam asta e crema, o las sa se raceasca la temperatura camerei si apoi o pun la frigider pana fac paleurile.

 Aluatul se face la fel de usor. Mixez untul moale, la temperatura camerei cu un praf de sare si zaharul vanilat. Adaug apoi cate un ou si mixez bine. Pun esenta de vanilie. Si faina, treptat, putin cate putin. Mixez bine dupa fiecare transa de faina. Pun compozitia intr-un posh si fac mici gramajoare in tava, pe hartie de copt. Trebuie sa las putin loc intre ele pentru ca se vor mari putin la copt si nu vreau sa se lipeasca unul de altul.

Pun tava in cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 12 minute, pana se rumenesc usor pe margini.

Le scot pe un tocator si le las sa se raceasca. O sa pun la cuptor a doua tava cu fursecuri si apoi le las la racit.

 Intre timp voi mixa si crema de ciocolata rece, din frigider. O mixez la viteza mare pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa. O pun apoi intr-un posh.

 Pentru décor topesc ciocolata pe baie de abur si o pun apoi in alt posh. Pe jumatate din paleuri voi sprita ciocolata topita,fac niste linii subtiri in zig-zag, iar pe cealalata jumatate de paleuri voi pune crema de ciocolata.

Unesc cele doua fursecuri, le presez usor si paleurile sunt gata!

Chiar nu a fost greu deloc! Neaparat trebuie sa gust unul! Se topeste in gura! Este foarte fraged! Delicios! Copiii mei vor fi incantati!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert paleuri

Postat de Constelatialeu

Desert paleuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...

Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de madi_marin

Desert paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul.  Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.  Rezultă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2018, 14:15
De cand tot zic ca le fac si nefacute au ramas....
la 15.02.2018, 14:22
Vreau si eu, nu am mai mancat de cand se gaseau pe timpuri la cofetarie... sigur voi incerca
la 15.02.2018, 14:35
Delicioase! Și eu îmi propun de foarte mult timp să fac așa ceva...
la 15.02.2018, 15:53
Cat de bine arata! 😋
la 15.02.2018, 17:03
Mâine la cafea, ar fi bune câteva!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking