Ingrediente
Aluat:
- 4 oua
- 200 gr unt 80% grasime
- 200 gr zahar pudra
- 300 gr faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
Crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 150 gr ciocolata neagra
Decor:
Mod de preparare
Mai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi amestec usor, pana se topeste ciocolata. Cam asta e crema, o las sa se raceasca la temperatura camerei si apoi o pun la frigider pana fac paleurile.
Aluatul se face la fel de usor. Mixez untul moale, la temperatura camerei cu un praf de sare si zaharul vanilat. Adaug apoi cate un ou si mixez bine. Pun esenta de vanilie. Si faina, treptat, putin cate putin. Mixez bine dupa fiecare transa de faina. Pun compozitia intr-un posh si fac mici gramajoare in tava, pe hartie de copt. Trebuie sa las putin loc intre ele pentru ca se vor mari putin la copt si nu vreau sa se lipeasca unul de altul.
Pun tava in cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 12 minute, pana se rumenesc usor pe margini.
Le scot pe un tocator si le las sa se raceasca. O sa pun la cuptor a doua tava cu fursecuri si apoi le las la racit.
Intre timp voi mixa si crema de ciocolata rece, din frigider. O mixez la viteza mare pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa. O pun apoi intr-un posh.
Pentru décor topesc ciocolata pe baie de abur si o pun apoi in alt posh. Pe jumatate din paleuri voi sprita ciocolata topita,fac niste linii subtiri in zig-zag, iar pe cealalata jumatate de paleuri voi pune crema de ciocolata.
Unesc cele doua fursecuri, le presez usor si paleurile sunt gata!
Chiar nu a fost greu deloc! Neaparat trebuie sa gust unul! Se topeste in gura! Este foarte fraged! Delicios! Copiii mei vor fi incantati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|