Desert paleuri cu ciocolata

Postat de momo121 in Dulciuri
4 Dec 2018 | 4156 vizualizari
Desert paleuri cu ciocolata

"reteta romaneasca" Fursecurile copilariei mele :x

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema (eu am folosit ciocolata cu lapte):
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Daca folositi ciocolata neagra cantitatile sunt:
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte sau neagra

Mod de preparare

 Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare.
      Daca aveti impresia ca s-a taiat, nu este nici o probleman se repara odata ce punem faina.
      Adaugam vanilia si la final faina impreuna cu praful de copt, mixam si dam compozitia rezultata cca. 30minute la frigider.

      Punem aluatul scos de la frigider intr-un pos si spritam bile la putina distanta intre ele, deoarece se intind si se pot lipi intre ele.
      Folosim o tava mare tapetata cu hartie de copt si la cuptor le lasam cca.10-15 minute atat cat sa fie putin rumene pe fund.
        Eu am pus 4 tavi mari la cuptor si mi-au iesit in jur de 50 de paleuri.

    Lasam cojile de paleuri la racit si ne ocupam de crema sau cel mai bine este sa facem crema de cu seara pentru a nu astepta prea mult sa se intareasca.

      Punem pe foc frisca lichida si cand ajunge la punctul de fierbere, stingem focul si adaugam ciocolata rupta bucatele, adaugam si putina esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
      Dam crema obtinuta la rece pana se intareste, ideal ar fi pentru a 2 zi, apoi o mixam pana devine pufoasa.

Punem crema obtinuta intr-un pos si umplem fursecurile 2 cate 2.

Pentru Glazura:

      Topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunda, dar atentie sa nu fie fierbinte.
Punem ciocolata int-o punga, o intepam intr-un colt cu o scobitoare si glazuram paleurile.
Le asezam le un platoul unul langa altul si dam la frigider cca. 1-2 ora pana se intaresc sau pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert paleuri

Postat de Constelatialeu

Desert paleuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...

Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de madi_marin

Desert paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul.  Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.  Rezultă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2018, 11:21
Foarte mult îmi plac!
la 04.12.2018, 11:24
la 04.12.2018, 11:25
Ce bune sunt!
la 04.12.2018, 11:39
Cat de bune sunt
la 04.12.2018, 12:16
Ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking