Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post

Postat de deyutzky in Dulciuri
17 Apr 2021 | 8348 vizualizari
Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post

Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post Pancakes (clatite) de post - reteta VIDEO

Ingrediente

Ingrediente pentru Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post:

  • 1 si 1/2 cani de faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • cateva linguri de ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cum se prepara Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post:

1. Adaugati intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati cu un tel.

2. Adaugati apoi apa minerala si amestecati putin

3. Adaugati uleiul si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa. Nu o amestecati foarte mult.

4. Ungeti o tigaie cu putin ulei si turnati aluat cu ajutorul unui polonic.

5. Lasati la foc potrivit cateva minute pana cand se formeaza niste bule deasupra clatitei, apoi o intoarceti cu o spatula.

6. Lasati sa se faca si pe partea cealalta.

7. Procedati la fel si cu restul de aluat.  

Le puteti servi simple sau cu ce topping va place. Eu am adaugat putina miere. Merg de minune alaturi de Gemul sau Dulceata preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

Postat de Valclaudia

Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

Untul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator. Amestecam, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Crumble cu prune si caramel

Postat de privatelaura

Crumble cu prune si caramel

Intr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2021, 02:34
la 17.04.2021, 07:26
la 17.04.2021, 08:00
la 17.04.2021, 14:30
la 17.04.2021, 15:08

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking