Ingrediente
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr tos
- 6 linguri de făină albă
- 1 linguriță de praf de copt (opțional)
- 1 praf de sare extrafină
- 1 zahăr vanilinat
- coajă de limetă
- 2 linguri de unt topit
- 250 grame de afine de cultură
- 250 grame de mure
- unt pentru uns tava
- Pentru decor:
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilinat
Mod de preparare
Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și după ce se mixează cu un praf de sare până ce iau volum, se adaugă puțin câte puțin zahărul tos și cel vanilinat, fără a opri mixarea.
Când albușurile au crescut aproapa de consistența unei bezele, se adaugă, unul câte unul gălbenușurile și coaja de limetă, mixând mereu.
La urmă se încorporează treptat făina amestecată, opțional, cu o linguriță de praf de copt (eu nu am folosit) și chiar la sfârșit, untul topit. Se amestecă ușor pentru omogenizare, în așa fel încât compoziția să rămână pufoasă.
Se unge tava de copt cu unt și se toarnă o jumătate din cantitatea de compoziție, după care se presară o jumătate din cantitatea de fructe (afine și mure)
Se toarnă apoi restul de compoziție și se dă tava la cuptor, la foc mediu. După 6-7 minute, se scoate tava și se adaugă restul de fructe. Apoi se dă tava din nou la cuptor, până ce pandișpanul crește frumos și se rumenește. Se poate verifica dacă s-a copt cu o scobitoare, dar dacă focul de la cuptor a fost mediu și pandișpanul este crescut frumos și rumenit, deja sunt semne clare că este gata/copt.
Se scoate tava din cuptor și se pudrează imediat cu zahăr pudră amestecat cu vanilie.
Când pandișpanul se răcește, se porționează și se scoate din tavă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu afine si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|