Desert pandispan cu afine si mure

Postat de RODIMUR in Prajituri
6 Noi 2020 | 9690 vizualizari
Desert pandispan cu afine si mure

Cu câteva afine și mure ascunse într-un aluat de pandișpan se poate face destul de ușor și repede un desert pufos și aromat, tocmai bun pentru un sfârșit de săptămână. Ceea ce am făcut și eu, în urmă cu vreo 10 zile, mai ales pentru că-mi rămăseseră de la un tort aceste fructe deosebite și foarte apreciate pentru proprietățile lor. Pandișpanul a ieșit foarte pufos, aromat și bun și este important de știut că se pot folosi și alte fructe pentru un desert similar, care să placă tuturor. 

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr tos
  • 6 linguri de făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt (opțional)
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 zahăr vanilinat
  • coajă de limetă
  • 2 linguri de unt topit
  • 250 grame de afine de cultură
  • 250 grame de mure
  • unt pentru uns tava
  • Pentru decor:
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat

Mod de preparare

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și după ce se mixează cu un praf de sare până ce iau volum, se adaugă puțin câte puțin zahărul tos și cel vanilinat, fără a opri mixarea.

Când albușurile au crescut aproapa de consistența unei bezele, se adaugă, unul câte unul gălbenușurile și coaja de limetă, mixând mereu.

La urmă se încorporează treptat făina amestecată, opțional, cu o linguriță de praf de copt (eu nu am folosit) și chiar la sfârșit, untul topit. Se amestecă ușor pentru omogenizare, în așa fel încât compoziția să rămână pufoasă.

Se unge tava de copt cu unt și se toarnă o jumătate din cantitatea de compoziție, după care se presară o jumătate din cantitatea de fructe (afine și mure)

Se toarnă apoi restul de compoziție și se dă tava la cuptor, la foc mediu. După 6-7 minute, se scoate tava și se adaugă restul de fructe. Apoi se dă tava din nou la cuptor, până ce pandișpanul crește frumos și se rumenește. Se poate verifica dacă s-a copt cu o scobitoare, dar dacă focul de la cuptor a fost mediu și pandișpanul este crescut frumos și rumenit, deja sunt semne clare că este gata/copt.

Se scoate tava din cuptor și se pudrează imediat cu zahăr pudră amestecat cu vanilie.

Când pandișpanul se răcește, se porționează și se scoate din tavă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu afine si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu fructe de padure, pere si smochine

Postat de ancutsa

Desert tort cu fructe de padure, pere si smochine

  Pentru blaturi: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, îndulcitorul şi apa de flori de portocal, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca măcinată şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2020, 06:17
Mulțumesc frumos, Diana!
la 07.11.2020, 07:05
Ce bun ar fi la cafea!
la 07.11.2020, 07:10
Bun ar fi acum lângă cafeaua mea!
la 07.11.2020, 07:12
Așa este, Buni...! Mulțumesc frumos...!
la 07.11.2020, 07:13
Cam așa este, Merișor... Mulțumesc frumos, pentru atenție...!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking