Ingrediente
- 5 ouă
- 5 linguri încărcate de zahăr pudră
- 5 linguri de făină
- 1 praf de sare
- 1 plic de vanilie
- 50 grame de nuci rumenite, tăiate
- unt pentru uns tăvile
- Pentru decor:
- 50 grame de ciocolată neagră
- 50 grame de ciocolată menaj albă
- 2 linguri de ulei de alune de pădure
- 25 grame de nuci rumenite și mărunțite
- cireșe confiate
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare până încep să ia volum. Se adaugă apoi treptat: zahărul pudră, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, ”în ploaie” și nuca rumenită și tăiată în prealabil.
Se ung cu unt tăvile și se toarnă în ele compoziția de pandișpan. Se dau tăvile la cuptor, la temperatură medie, până ce compoziția crește și se rumenește frumos.
Când pandișpanele s-a rumenit, se scot tăvile din cuptor și se lasă să se răcorească puțin, timp de 2-3 minute. Atunci se desprind ușor cu o paletă din lemn și se pun pe un suport, ca să se răcească total.
Cât timp pandișpanul este în cuptor, se mărunțește nuca rumenită frumos în prealabil, ca să o folosiți la decor.
Când pandișpanul s-a răcit complet, se glazurează cu ciocolata topită la bain-marie cu o lingură de ulei de alune de pădure.
Se decorează cu cireșe confiate și nucă rumenită și mărunțită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|