Ingrediente
- 500 g branza de vaci
- un praf de sare
- 3 lg zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 galbenusuri
- 1 lgt coaja rasa de lamaie/portocala
- 1 lgt bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
- cca 300-350 g faina alba
- ulei pentru prajit
- iaurt grecesc sau smantana
- dulceata preferata
Mod de preparare
Intr-un bol se pune branza. (eu am avut crema de branza din aceea de la Lidl si a fost nevoie de mai multa faina). Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura. Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se pune peste branza impreuna cu o parte din faina. Se amesteca. Se adauga faina atat cat cere aluatul pentru a iesi o compozitie nu foarte groasa dar nici sa nu se lipeasca foarte tare de maini. Intra in jur de 300-350 g faina.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Intre timp, cu ajutorul mainilor unse cu ulei se rupe din aluat o bucata care se aplatizeaza si cu degetul se formeaza gaura din mijloc, formand un inel ami gros. Se pune la prajit in ulei, intorcandu-l de pe o parte pe cealalta. Nu uitam sa formam si bilute mici care se vor pune deasupra inelului.
Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Se asaza pe o farfurie un inel, deasupra se pune biluta si se acopera cu iaurt sau smantana si se stropeste cu gemul, dulceata preferata. Se serveste cu mare pofta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|