Ingrediente
- 275 gr branza proaspata
- 2 linguri zahar
- 2 oua
- 200 gr faina+ pentru presarat blatul
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- ulei pentru prajit
- smantana fermentata si dulceata pentru servit
Mod de preparare
Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor lipicios. Pe un blat de lemn presaram putina faina. Intindem cu sucitorul aluatul in grosime de 7-8 mm. Cu o cana sau o forma rotunda decupam cercuri(largimea gurii paharului trebuie sa fie in functie de cat de mari vrem sa fie papanasii). Cu un dui facem o gaura in mijloc. Aluatul care ramane intre cercuri il strangem , il intindem sub forma de sul si taiem tot atatea bucati cate cercuri avem.Fiecarei bucatica ii dam forma de minge. Coacem pe rand papanasii in ulei incins. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta. Servim papanasii cu dulceata (de preferat de afine) si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|