Desert pasca cu branza dulce

Postat de privatelaura in Dulciuri
6 Apr 2018 | 2415 vizualizari
Desert pasca cu branza dulce

Sunt convinsa ca fiecare are o reteta proprie pentru aluatul de pasca sau de cozonac. Astazi va impartasesc si varianta mea, cu doua moduri de impletire.   Sarbatori cu bine!

Ingrediente

  • 550 gr făină albă de grâu
  • un praf de sare
  • 15 - 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 lgta zahăr brut
  • 200 - 250 ml lapte călduț
  • 200 gr smântână grasă
  • 3 ouă de găină
  • 80 gr zahăr
  • 50 gr unt
  • umplutura:
  • 500 gr brânză dulce de vaci
  • 100 gr zahăr brut
  • 2 ouă
  • 100 gr mascarpone
  • coajă de lămâie netratată
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Este preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Făina se cerne într-un castron mai mare. Se adaugă un praf de sare.Într-un castronel, se fărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă o linguriță cu zahăr și puțină apă călduță. Se lasă să se activeze.Separat, se pune la încălzit laptele, se adaugă zahărul brut, untul și se amestecă ușor până se topesc. Se dă deoparte.În mijlocul făinii, se face un locaș, se adaugă drojdia, se amestecă ușor, se adaugă laptele călduț, ouăle, smântâna și se amestecă cu o lingură de lemn, apoi se frământă cu mâna, adaugand uleiul, până se omogenizează și se obține un aluat dens, elastic. Se acoperă cu un ștergar curat, apoi se lasă într-un loc călduț.Separat, într-un vas, se fărâmițează brânza de vaci. Se adaugă mascarpone și zahărul. Se amestecă energic până la omogenizare, apoi se adaugă ouăle și coaja de lămâie rasă. Se amestecă și se lasă la rece. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.

Se pregătesc două forme de copt rotunde, cu diametrul de 18-20 cm.

Pe blatul înfăinat, se răstoarnă aluatul și se frământă ușor să iasă aerul.
Se împarte în două jumătăți. Fiecare porție de aluat se împarte în alte două jumătăți. Eu am preferat să le pregătesc în două moduri, una cu umplutura pe mijloc, cealaltă cu compoziția de brânză în interiorul aluatului.
Se întinde o parte sub formă de disc, se așază în forma de copt, se înalță aluat și pe pereții tăvii. Se toarnă jumătate din compoziția de brânză, se nivelează frumos.
Din cealaltă porție de aluat, se formează 3 șnururi lungi și subțiri care se împletesc frumos. Acest cordon se așază de jur împrejurul compoziției de brânză.
Din cealaltă jumătate de aluat, se porționează în alte jumătăți. Se întind în strat egal, în formă dreptunghiulară. Se întinde din compoziția de brânză (păstrând și pentru celălalt), se rulează.
Se procedează la fel și cu cealaltă jumătate, se întinde compoziție de brânză, se rulează. Cele două aluaturi se împletesc, se răsucesc și se așază în cealaltă formă de copt.
Ambele tăvi se mai lsa 10 minute acoperite cu un ștergar curat, apoi se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, funcția coacere sus si jos, cu ventilație, timp de 40-50 minute.
Se scot, se lasă la temperat, apoi se scot din forme și se pudrează cu zahăr vanilat.
Sper să vă fie de folos această rețetă de pască cu brânză și aluat de cozonac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Postat de katty

Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Incepem cu pregatirea  aluatului. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2018, 12:33
Ce frumoasa e! Si sigur buna de tot!
la 06.04.2018, 12:36
Mirelusule, asa a fost! Sarumana!
la 06.04.2018, 12:55
Ce frumoasa
la 06.04.2018, 13:13
la 06.04.2018, 14:46
Ce apetisanta este!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking