Desert pasca cu branza si smantana
Postat de Criss in Dulciuri 16 Apr 2017 | 3221 vizualizari
Delicii de Paste
Am facut si eu pentru prima data pasca cu aluat de cozonac si umplutura delicioasa de branza, smantana, vanilie, stafide, coaja de lamaie. In zona noastra nu se face, sau nu se facea asa ceva, asa ca pana acum, nici n-am mancat vreodata acest gen de pasca. Eu intotdeauna am asociat notiunea de pasca cu painea (pasca) aceea evreiasca fara drojdie, facuta doar din faina si apa si care se mai numeste si painea saracilor. Sau, am mai mancat pasca cu branza sarata, facuta cu aluat de paine si pe care o facea mama unei prietene si colege de liceu. Cand imi aducea colega mea pasca facuta de mama ei, mi se parea ceva incredibil de bun. Dar abia de cativa ani, de cand am devenit blogger culinar am aflat ca mai exista si acest fel de pasca. :D Si abia acum, intr-un tarziu, a ajuns pe lista. Delicioasa! Desi poate parea ceva complicat de facut, va asigur ca nu e deloc asa, mai ales daca aveti si un ajutor in bucatarie, cum am eu, masina de paine pe care eu o iubesc si care imi face practic toate aluaturile si ma scuteste de framantat.
Inapoi la reteta
|