Ingrediente
- Ingrediente aluat:
- 450 g faina
- 100 g zahar
- 150 ml lapte caldut
- 2 galbenusuri
- 50 g unt topit
- 3 linguri ulei
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic drojdie uscata dr. oetker
- Umplutura: -
- 400 g branza de vaci
- 200 g smantana
- 100 g zahar
- 100 g stafide
- 2 linguri faina
- 3 pua
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura gris (eu n-am pus, dar ar fi trebuit sa pun)
Mod de preparare
In cuva masinii de paine, se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si deasupra drojdia uscata. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire si ea isi va face treaba singura si, dupa o ora si jumatate, aveti un aluat pufos, crescut.
In general la toate prajiturile cu branza, eu folosesc branza Pilos de la Lidl. Dar acum la Lidl, nu am gasit nici urma de branza, asa ca am cumparat de la un alt magazin branza vrac si desi nu parea, era putin cam umeda. Mi-am dat seama dupa ce am copt pasca. Ar fi trebuit sa adaug si gris la compozitie, n-am pus, dar data viitoare, pentru siguranta, am sa pun. Intr-un bol, amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam branza si smantana, faina si grisul si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam stafidele si coaja rasa de lamaie si in final, albusurile batute spuma. Asamblare si coacere: Tapetam o forma de tort cu diametru 26 cm, cu hartie de copt. Aluatul crescut il impartim in doua parti. Jumatate o intindem sub forma de cerc si punem in forma de tort. Cealalta jumatate o impartim in doua parti egale si formam doua snururi pe care le impletim si asezam impletitura in tava peste foaia rotunda. Acoperim tava cu un prosop si o mai lasam 20 minute sa creasca aluatul. In mijloc, turnam umplutura, ungem marginea impletita cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si coacem pasca, aproximativ 50 minute. Dupa 40 minute, verificam si daca marginea e prea "bronzata", acoperim cu folie de aluminiu sau hartie de copt si mai coacem inca 10 minute. Se taie dupa ce se raceste (preferabil a doua zi), dar la noi timpul asta de asteptare e intotdeauna prea mare, la fel si poftele, motiv pentru care am taiat-o dupa vreo 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|