Desert pasca cu branza si smantana

Postat de Criss in Dulciuri
16 Apr 2017 | 3072 vizualizari
Desert pasca cu branza si smantana

Delicii de Paste Am facut si eu pentru prima data pasca cu aluat de cozonac si umplutura delicioasa de branza, smantana, vanilie, stafide, coaja de lamaie. In zona noastra nu se face, sau nu se facea asa ceva, asa ca pana acum, nici n-am mancat vreodata acest gen de pasca. Eu intotdeauna am asociat notiunea de pasca cu painea (pasca) aceea evreiasca fara drojdie, facuta doar din faina si apa si care se mai numeste si painea saracilor. Sau, am mai mancat pasca cu branza sarata, facuta cu aluat de paine si pe care o facea mama unei prietene si colege de liceu. Cand imi aducea colega mea pasca facuta de mama ei, mi se parea ceva incredibil de bun. Dar abia de cativa ani, de cand am devenit blogger culinar am aflat ca mai exista si acest fel de pasca. :D Si abia acum, intr-un tarziu, a ajuns pe lista.
Delicioasa! Desi poate parea ceva complicat de facut, va asigur ca nu e deloc asa, mai ales daca aveti si un ajutor in bucatarie, cum am eu, masina de paine pe care eu o iubesc si care imi face practic toate aluaturile si ma scuteste de framantat.

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 450 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic drojdie uscata dr. oetker
  • Umplutura: -
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide
  • 2 linguri faina
  • 3 pua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura gris (eu n-am pus, dar ar fi trebuit sa pun)

Mod de preparare

In cuva masinii de paine, se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si deasupra drojdia uscata. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire si ea isi va face treaba singura si, dupa o ora si jumatate, aveti un aluat pufos, crescut.


In general la toate prajiturile cu branza, eu folosesc branza Pilos de la Lidl. Dar acum la Lidl, nu am gasit nici urma de branza, asa ca am cumparat de la un alt magazin branza vrac si desi nu parea, era putin cam umeda. Mi-am dat seama dupa ce am copt pasca. Ar fi trebuit sa adaug si gris la compozitie, n-am pus, dar data viitoare, pentru siguranta, am sa pun.
Intr-un bol, amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam branza si smantana, faina si grisul si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam stafidele si coaja rasa de lamaie si in final, albusurile batute spuma.

Asamblare si coacere:

Tapetam o forma de tort cu diametru 26 cm, cu hartie de copt. Aluatul crescut il impartim in doua parti. Jumatate o intindem sub forma de cerc si punem in forma de tort. Cealalta jumatate o impartim in doua parti egale si formam doua snururi pe care le impletim si asezam impletitura in tava peste foaia rotunda. Acoperim tava cu un prosop si o mai lasam 20 minute sa creasca aluatul. In mijloc, turnam umplutura, ungem marginea impletita cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si coacem pasca, aproximativ 50 minute. Dupa 40 minute, verificam si daca marginea e prea "bronzata", acoperim cu folie de aluminiu sau hartie de copt si mai coacem inca 10 minute.
Se taie dupa ce se raceste (preferabil a doua zi), dar la noi timpul asta de asteptare e intotdeauna prea mare, la fel si poftele, motiv pentru care am taiat-o dupa vreo 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu branza si vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu branza si vanilie

Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia....

Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2017, 21:40
Frumoasa Pasca
la 16.04.2017, 21:55
la 16.04.2017, 22:10
buna
la 16.04.2017, 22:57
Delicioasa!
la 17.04.2017, 08:18
Tare bună, deși mai mult de o feliuță nu pot servi!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking