Desert pasca cu branza si smantana

Postat de ctlina in Dulciuri
30 Apr 2018 | 4232 vizualizari
Desert pasca cu branza si smantana

Cu ocazia Pastelui de anul acesta am facut o noua reteta de pască: cu aluat dulce si cu o umplutura delicioasa si cremoasa din branza si smantana. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/pasca-cu-branza-si-smantana-3.html

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 250 g de faina
  • 5 cl de lapte caldut
  • 2 linguri de zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 70 g unt moale

Pentru umplutura:

  • 500 g branza cremoasa de vaci
  • 15 cl smantana grasa
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 40 g faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura de rom sau esenta de rom
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de la o portocala

1 galbenus de ou

Mod de preparare

Intr-un bol se pune făina, sarea și zaharul.

Se amestecă bine, se adauga untul moale si se amesteca până când untul este complet încorporat.

Se adauga oul si treptat laptele caldut pana obtineti un aluat elastic si neted.

Se pune aluatul la rece aproximativ 2-3 ore.

Se prepara umplutura : Se freaca branza cu zaharurile.

Adaugam ouale intregi,smantana, faina, coaja de portocala, romul si amestecam bine.

La urma punem stafidele.

Intindem aluatul într-o foaie subtire si-l punem intr-o forma (cu pereti detasabili de 21 cm) unsa.

Se toarna deasupra compozitia de branza, se egalizeaza marginile.

Deasupra se poate decora cu resturi de aluat si stafide si se unge cu galbenusul batut.

Dati la cuptor la 180°C pentru 50 de minute- verificati cu un cutit, lama trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca complet inainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pasca cu branza si vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu branza si vanilie

Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia....

Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2018, 19:31
la 30.04.2018, 20:04
Ce pască frumoasă și bună ai făcut...!
la 30.04.2018, 20:07
Este o pasca atat de buna si cu o umplutura asa cremoasa! Bravo!
la 30.04.2018, 20:13
Foarte buna!
la 30.04.2018, 21:28

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking