Ingrediente
Pentru aluat :
- 250 g de faina
- 5 cl de lapte caldut
- 2 linguri de zahar
- 1 varf de sare
- 1 ou
- 70 g unt moale
Pentru umplutura:
- 500 g branza cremoasa de vaci
- 15 cl smantana grasa
- 2 oua
- 150 g zahar
- 40 g faina
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 lingura de rom sau esenta de rom
- 50 g stafide
- coaja rasa de la o portocala
1 galbenus de ou
Mod de preparare
Intr-un bol se pune făina, sarea și zaharul.
Se amestecă bine, se adauga untul moale si se amesteca până când untul este complet încorporat.
Se adauga oul si treptat laptele caldut pana obtineti un aluat elastic si neted.
Se pune aluatul la rece aproximativ 2-3 ore.
Se prepara umplutura : Se freaca branza cu zaharurile.
Adaugam ouale intregi,smantana, faina, coaja de portocala, romul si amestecam bine.
La urma punem stafidele.
Intindem aluatul într-o foaie subtire si-l punem intr-o forma (cu pereti detasabili de 21 cm) unsa.
Se toarna deasupra compozitia de branza, se egalizeaza marginile.
Deasupra se poate decora cu resturi de aluat si stafide si se unge cu galbenusul batut.
Dati la cuptor la 180°C pentru 50 de minute- verificati cu un cutit, lama trebuie sa iasa curata.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|