Desert pasca cu iaurt si ciocolata

Postat de MonicaHoroiu in Dulciuri
7 Mar 2019 | 2930 vizualizari
Desert pasca cu iaurt si ciocolata

Anul acesta am fost mai harnica decât prevede legea. A fost primul Paște petrecut ”la noi acasa” și am vrut sa fiu și eu gospodină. Să miroasă și în casa mea a cozonac , a pasca , a friptura. Nu va imaginati acum ca m-am apucat de împletit la cozonaci.Nuuu, asta face mama ! La cuptorul cu lemne. Eu doar m-am alintat cu cateva încercari de pasca ”modernă”. Spun modernă, pentru ca mama face doar clasica pasca cu aluat , brânză și stafide. Absolut delicioasă, însă .... parcă mai simti nevoia sa incerci si ceva nou din când în când. 
Că așa suntem noi aștia tineri , nu ne mai place mâncarea cu care am crescut ( citat :) ) 

Ingrediente

  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 200 gr unt
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri gris
  • 200 gr zahar
  • 200 gr ciocolata
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem albusurile spuma.  

Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si untul la temperatura camerei.

Presărăm grisul peste iaurt și amestecam. Turnăm compoziția peste crema de gălbenusuri.

Incorporam albusurile batute spumă.  

Adaugam faina amestecata cu praful de copt și amestecam din nou cu spatula, cu miscari circulare de jos in sus.

Oprim câteva linguri de compozitie în alt bol.

Topim ciocolata și o lăsăm puțin să se răcorească, apoi o încorporăm in compozitia de ouă si iaurt.  Eu am avut ciocolată de la ouă de ciocolată (kinderul din dotare vrea doar surpriza) , dar puteți folosi orice fel de ciocolată vă place (chiar și fulgi).

 Într-o forma cu peretii detasabili, acoperita cu foaie de copt, Punem întâi compoziția albă, fără ciocolată iar în mijlocul ei turnăm restul compoziției (cea cu ciocolata). Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40 minute la 180 grade. 


Când se rumenește frumos la suprafață, scoatem din cuptor, lăsăm câteva minute să se răcorească și o asezam pe platou. 
Pudrăm cu zahar și servim. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Postat de panacris

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Untul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Postat de RuxyRux

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2019, 21:16
P.S. Care Paste? A trecut deja??? ))
la 07.03.2019, 21:18
Grozava!
la 08.03.2019, 08:55
Cris, pozele s de anul trecut, dar n am apucat sa scriu reteta .
Si mi am dat seama ca vine un nou Paste si adun iar un card de retete care nu ajung pe tapet si nu le vede nimeni
la 09.03.2019, 21:18
Ce pasca frumoasa! Bravo!
la 12.03.2019, 14:29
Frumoasa si gustoasa!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking