Desert pasca cu smantana

Postat de oanapl in Prajituri
10 Apr 2017 | 12502 vizualizari
Desert pasca cu smantana

Ingrediente

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • cate 1 lingura de unt si faina pentru tava 
  • umplutura:
  • 1 kg smantana groasa
  • 180 g zahar pudra
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 7 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa.

Freci spuma untul cu zaharul. Adaugi treptat galbenusurile frecate cu sarea, apoi faina cernuta. Framanti un aluat pe care il intinzi pe planseta, in strat de 5-6 mm. Ungi cu unt si presari cu faina o forma detasabila, cu diametrul de 28 cm. Tapetezi cu aluat baza si peretii formei.

Freci galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si praful de sare. Adaugi in aceasta compozitie smantana amestecata cu o lingura de faina. Bati albusurile spuma tare si le adaugi peste restul compozitiei. Torni umplutura pe foaia de aluat din tava, presarata cu gris si introduci tava in cuptorul preincalzit la foc mic (150 de grade C) pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos.

O scoti din tava, dupa ce s-a racit complet.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu branza si vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu branza si vanilie

Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia....

Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2017, 16:35
Cat de tentant arata!
la 10.04.2017, 16:41
Multumesc!
la 10.04.2017, 16:45
Cu drag, !
la 10.04.2017, 16:48
Buna!
la 10.04.2017, 17:00
imi place!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking