Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911 in Prajituri
25 Apr 2022 | 4481 vizualizari
Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

O pasca usoara si aromata pentru masa de Paste, dar merge perfect si cu alte ocazii.  

Ingrediente

  • 750 g ricotta
  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 30 g amidon
  • 100 g merisoare
  • sos de fructe de padure (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se adauga merisoarele si se amesteca cu o spatula. 

Se pregateste o tava rotunda cu diametrul de 20-23 cm, se tapeteaza cu hartie de copt inclusiv pe margini. Se toarna compozitia si se niveleaza. Pentru ca am avut putin sos de fructe de padure ramas de la o alta prajitura, am pus din loc in loc cate o pata de sos apoi cu ajutorul unei furculite am trasat cercuri pe toata suprafata compozitiei.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Se face testul cu scobitoarea sau cu lama unui cutit si daca ies curate inseamna ca este facuta, daca nu, se mai lasa cca 15 minute. 

Se lasa sa se raceasca bine in tava apoi se transfera pe un platou. 

Se poate servi ca atare sau pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura amandina cu ness

Postat de pushaa

Desert prajitura amandina cu ness

Blat :    Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam...

Citeste continuarea

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Se amesteca bine ouale cu zaharul, faina, praful de copt, sarea, apa de portocal si untul topit. Forma de madlene se unge cu putin unt si se pune cate putina compozitie si cateva bucatele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2022, 18:55
la 25.04.2022, 19:56
la 25.04.2022, 21:47
Ai bagat-o pe Merisor pe felie cu Ricotu asta?
la 26.04.2022, 08:09
Buna!
la 26.04.2022, 09:23
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking