Desert pasca poloneza

Postat de mirela0911 in Prajituri
17 Apr 2017 | 7076 vizualizari
Desert pasca poloneza

Delicii de Paste Am vrut sa incerc un altfel de pasca, decat ce am mai facut pana acum si m-am oprit asupra acestei retete, gasita la Dana Cristea. Mi-a facut cu ochiul si am pus-o la seif, de ceva vreme, iar acum i-a venit randul. Este minunata! Mersi, Dana! >:D<

Ingrediente

Pt. blat:

  • 1 ou
  • 80 g green sugar
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 g faina alba
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 700 g branza cremoasa
  • 150 g green sugar
  • 3 oua
  • semintele de la o jumatate pastaie de vanilie
  • 2 lg rase de gris
  • 100 g stafide aurii

Pt. glazura:

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • nuca de cocos verde
  • migdale zdrobite

Mod de preparare

Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga amestecului. Se omogenizeaza bine. Se toarna 3/4 din compozitie intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 12 minute.

Crema: Intre timp, se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu green sugar, ouale adaugate pe rand, iar la final, semintele de vanilie, grisul si stafidele aurii. Se omogenizeaza totul bine.

Se scoate tava din cuptor si se toarna branza, iar deasupra, se pune restul de compozitie din blat. Se da din nou la cuptor si se lasa aproximativ 50-60 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se transfera pe un platou.

Ciocolata amaruie se pune intr-un ibric, impreuna cu laptele si se lasa pana se topeste si se omogenizeaza. Se unge pasca cu glazura de ciocolata, apoi se decoreaza dupa imaginatie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Sernik - Pasca poloneza

Postat de ctlina

Desert Sernik - Pasca poloneza

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma. Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana  Amestecati bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2017, 17:17
Te dai la polonezi?
la 17.04.2017, 17:18
Super!
la 17.04.2017, 17:59
Delicioasă!
la 17.04.2017, 18:07
grozava!!
la 17.04.2017, 18:37
Ce frumoasa e!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking