Desert pavlova cu crema de vanilie

Postat de madi_marin in Prajituri
14 Aug 2017 | 2293 vizualizari
Desert pavlova cu crema de vanilie

Ne era poftă de ceva bun, aşa că am pregătit o delicioasă bezea cu cremă de vanilie,peste care am aruncat nişte bucăţele de ananas, câteva coacăze roşii şi acrişoare şi zmeurele parfumate. Ştiu ca o să vă luaţi de praful de cremă, dar se mai acceptă din când în când câte o excepţie….:)

Ingrediente

  • 3 albuşuri mari
  • 150 g zahăr tos fin
  • 1 linguriţă de oţet
  • 1 lingură de amidon
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie

Crema:

  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 150 ml suc de ananas din conservă
  • 250 ml lapte rece

Decor:

  • bucăţele de ananas din conservă
  • zmeură
  • coacăze
  • ciocolată albă rasă

Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare.

Se adaugă treptat zahărul, esenţele şi coaja rasă de lămâie şi se bate totul foarte bine.

Se adaugă oţetul şi, după ce s-a încorporat bine bine, se adaugă amidonul cernut.

Se întinde bezeaua sub forma dorită pe o hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit, la 100 grade C, pentru o oră şi jumătate (eu am folosit încălzirea sus-jos).

Când a expirat timpul, stingem aragazul şi lăsăm bezeaua înăuntru cu uşa întredeschisă.

Crema o preparăm din lapte dulce rece, suc de ananas şi praf Creme Ole de vanilie. O batem cu mixerul până capătă consistenţă.

Se pune blatul răcit pe un platou, se adaugă crema şi se presară deasupra fructele.

Se ornează cu ciocolată albă rasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pavlova cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada Pavlova

Postat de mirela0911

Desert rulada Pavlova

Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se tapeteaza...

Citeste continuarea

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Postat de RuxyRux

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important! Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2017, 19:41
Arată foarte bine și cred că e delicioasă!
la 14.08.2017, 19:56
la 14.08.2017, 19:57
Deci asta imi place maxim, as manca tot timpul... .....iar aia care ''se iau'' se cam dau in barci, nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le pute.....
la 14.08.2017, 20:09
frumoasa si buna
la 14.08.2017, 20:28

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking