Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Postat de RuxyRux in Dulciuri
23 Mai 2020 | 4289 vizualizari

Ador acest desert, il prepar de multi ani si nu ma satur de el, asa ca vi-l recomand din toata inima! Exista multe variante, dar cea mai des intalnita este blat de bezea, frisca si fructe. Pavlova mea favorita este cea cu blat, crema de vanilie, frisca si fructe de sezon. Foarte multe persoane spun ca nu le iese blatul de bezea sau ca nu le iese chiar deloc, in ultima vreme nici eu nu prea am reusit sa-l scot intreg de pe foaia de copt si am aflat si de ce, o sa va spun si voua :)))))), eu sincer va spun ca m-am foarte necajit :)))) ca desi nu-s o incepatoare, am dat gres. Ma tot tineam de o singura reteta, cea a Laurei Vitale, care nu spun ca nu era buna, era delicioasa, insa daca va veti uita pe canalul ei de Youtube veti vedea ca nu are nicio problema legata de craparea blatului, ia partile cazute si le mananca cu pofta :)))), aici ma declar usor perfectionista deoarece imi doresc ca bezeaua sa fie fix la locul ei si nu imprastiata in toate directiile( recunosc ca o buna perioada de timp nu m-a deranjat prea tare). Am vazut asta la mai multi Chefi, care la un moment dat mananca Pavlova cu lingura nefacandu-si niciun fel de griji despre aspect, atata vreme cat gustul este unul delicios. De regula aceasta prajitura o faceam cumva pe repede inainte, dar mi-am dat seama ca nu merge chiar asa, trebuie cumva bine pregatit si gandit fiecare pas, deci am trecut sa studiez problema si am si reusit. Cel mai important lucru cu care va trebui sa va inarmati este rabdarea, fara de ea nu se poate sa reusiti un blat grozav. Am cerut cateva sfaturi unor prietene si pot spune ca m-au ajutat cumva, primul si cel mai important este racirea perfecta a blatului, dureaza undeva mai bine de 3 ore, numai asa veti reusi sa il scoateti si sa il desprindeti intact.  Dupa cum o sa vedeti blatul meu arata absolut perfect dupa o ora si jumatate, insa nefiind racit complet, cand l-am desprins, a inceput sa se crape usor, aici de vina este nerabdarea care ma caracterizeaza uneori( bine ca nu tot timpul) :)))))) Deci stiu sigur ca data viitoare il pot prezenta integru. Daca blatul ar fi stat la racit trei ore sau chiar mai bine ar fi fost mai mult decat simplu sa ramana intact. Al doilea sfat pe care l-am primit este temperatura de coacere, ideala, 100 de grade Celsius maxim 110. Am urmarit multe tutoriale de preparare a Pavlovei, fiind curioasa ce faceau diferit fata de ceea ce stiam eu. Deosebit de important  este sa spalati bine mixerul, bolul mixerului apoi sa le si uscati perfect, astfel incat sa nu ramana urma de grasime, deoarece asta va impiedica bezeaua sa creasca. Ouale atunci cand le separati, aveti mare grija sa nu cumva sa ajunga niciun pic de galbenus intre albusuri( fff important). Un alt pas important este felul in care este preparata bezeaua, albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, eu le foloseam reci, si altul la fel de important este timpul de mixare, se opreste mixerul in momentul in care la proba nu se mai simte zaharul intre degete( ei bine, asta stiam si eu). Din nou foarte important ar fi sa folositi zaharul cel mai fin posibil, iar daca nu aveti il puteti face singuri acasa la rasnita, eu asa procedez si adaug si un pliculet de vanilie pentru parfum si aroma. O alta etapa de care trebuie sa tineti cont este adaugarea de zeama de lamaie si amidon care se face la final cu o paleta prin invaluire si nu la mixer( eu nu faceam asa). Reteta actuala, este una tare buna, echilibrata, deasupra se va forma un start crocant delicios de bezea, iar in interior va ramane cremoasa exact asa cum trebuie. Cu o crema de vanilie foarte delicioasa pusa deasupra, frisca proaspata si capsuni, veti avea desertul perfect. Stiu ca am scris un roman, dar daca doriti o Pavlova perfecta veti citi cu atentie si veti tine cont de tot ce v-am spus, iar daca aveti si alte sfaturi simtiti-va liberi sa le scrieti aici si sa fiti de ajutor tuturor. Multumesc!

Inapoi la reteta

Comentarii (42)

la 24.05.2020, 19:10
Ce bine ti-a reusit, Ruxule scump!
la 24.05.2020, 19:26
Minunată! Eu nu am făcut, încă, pavlova cu toate că de multe ori mi-am propus
la 24.05.2020, 19:54
Foarte frumoasa!
la 24.05.2020, 22:14
Multumesc frumos Adi!
la 24.05.2020, 22:14
Multumesc tare mult Merisor, tie ti-ar reusi cu ochii inchisi...
la 24.05.2020, 22:14
Multumesc Laurici scump! Esti o draguta!
la 24.05.2020, 22:15
Multumesc Licurici!
la 25.05.2020, 09:13
Uu, ce frumusețe!
la 25.05.2020, 20:57
Super!
la 25.05.2020, 23:38
Multumesc Andra!
la 25.05.2020, 23:38
Multumesc Ancutsa!
la 26.05.2020, 08:43
Super!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking