Desert placinta cu branza

Postat de andaoana in Prajituri
7 Sep 2017 | 2656 vizualizari
Desert placinta cu branza

Cele mai bune dulciuri sunt cele de casa si mai ales cele simple. Ne plac prajiturile complicate cu creme, cu tot felul de combinatii si arome dar parca trec mai repede prajiturile simple, cu umpluturi usoare si rapid de pregatit .    

Ingrediente

  • Pentru foi :
  • -10 linguri de lapte de migdale / vaca
  • -7 linguri de ulei
  • -7 linguri de zahar brut/ tos
  • -1 ou
  • -1 lingurita bicarbonat sodiu
  • -400-450 gr faina
  • -coaja de la o lamaie bio
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg branza de vaci
  • -2 oua
  • -100 gr unt
  • -2 linguri gris
  • -merisoare
  • -esenta rom
  • -1 lingurita pudra scortisoara
  • -5 linguri de zahar (gustati si mai adaugati daca mai trebuie )
  • Extra:
  • -1 lingura gris
  • -1 lingura ulei
  • -1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Foile:

Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele+uleiul si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul .

Lasam sa se raceasca si adaugam oul batut in prealabil cu furculita, coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.

Omogenizam foarte bine .

Treptat adaugam faina amestecand incontinu la inceput cu lingura iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa se poata intinde.

 

Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura .

 

Umplutura :

Untul il topim si racim usor. Branza o maruntim cu o furculita sau cu un zdrobitor de cartofi pana cand avem o pasta .

Merisoarele le-am pus la hidratat in apa cu rom.

Batem ouale cu zaharul si le adaugam in branza. Merisoarele le scurgem de lichid si le punem si pe ele in branza. Apoi punem grisul,untul si scortisoara si omogenizam foarte bine. Gustati si mai adaugati zahar daca considerati ca trebuie mai dulce.

Asamblare:

Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava de 35x24 cu pereti detasabili pe care am uns-o cu putin ulei.

Asezam prima foaie in tava, presaram deasupra 1 lingura de gris si asezam umplutura. Intindem umplutura pe toata suprafata si o nivelam bine.

Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra umpluturii apasand usor. Intepam cu o furculita si dam tava in cuptorul incins la 170-180 grade pentru 20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.

Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram cu zahar.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu afine si iaurt

Postat de oanapl

Desert placinta cu afine si iaurt

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol încăpător se pun ouăle, esența de portocale, sarea și zahărul măcinat, și se amestecă cu un tel...

Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Postat de katty

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele. Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam. Asezam intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2017, 10:42
Foarte bună!
la 07.09.2017, 10:46
ce bine arata...!
la 07.09.2017, 10:57
buna buna
la 07.09.2017, 11:41
Și eu mizez întotdeaună pe o rețetă simplă, care de fapt surprinde de fiecare dată tocmai prin ”simplitate”! Exact ca în viață.....avem nevoie de atât de puțin....pentru a fi fericiți!
la 07.09.2017, 16:31
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking